Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Κυρίως στα λεωφορεία οι μολύνσεις από COVID

Διαφωνεί με τις νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ξεκαθαρίζει ότι οι περισσότερες μολύνσεις συμβαίνουν στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεσή του στην βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας και τάχθηκε υπέρ της νομοθετικής καθιέρωσης της τηλεργασίας όπου είναι δυνατή, όπως αναφέρει σε άρθρο του το libre.gr.

«Δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον στην απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ διότι δεν γνωρίζω τι (μπορεί να) προσφέρει, δεδομένου ότι οι πιθανότητες μόλυνσης σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ χαμηλότερες από τον εσωτερικό», δήλωσε στις εφημερίδες του Δημοσιογραφικού Ομίλου Funke .

«Τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι κινηματογράφοι είναι κλειστά ούτως ή άλλως – ποιο νόημα έχει η απαγόρευση της κυκλοφορίας; Tο βράδυ κυκλοφορούν (άλλωστε) λίγοι άνθρωποι έξω. Οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά», πρόσθεσε

Ο Μοντγκόμερι χαρακτήρισε επίσης ως κεντρικό ζήτημα την επέκταση των δυνατοτήτων τηλεργασίας. «Νομίζω ότι είναι σωστό να καθιερωθεί με νόμο η υποχρέωση της τηλεργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν. Όχι μόνο για να αποφευχθούν οι μολύνσεις στο χώρο εργασίας, αλλά και επειδή έτσι λιγότερα άτομα θα χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες», τόνισε.

Υπενθυμίζεται, ότι ο έλληνας πρωθυπουργός, όταν δέχτηκε κριτική για το γεγονός ότι για πολλούς μήνες οι πολίτες συνωστίζονταν σε μετρό, τραίνα και λεωφορεία, είχε δηλώσει στη βουλή ότι ο ιός δεν κολλάει στα ΜΜΜ. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι υπάρχουν μελέτες που υποστηρίζουν ότι τα Μέσα Μεταφοράς δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στη διασπορά του ιού, και πρόσθεσε ότι στο θέμα των συγκοινωνιών προχωράνε οι διαγωνισμοί και οι προσλήψεις. «Μόλις το 1,2% των clusters συνδέονται με τα μέσα σύμφωνα με μελέτη στη Γαλλία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί