Κρήτη: Μαθητές δημοτικού σχολείου βρήκαν και παρέδωσαν πορτοφόλι

Σε μια πράξη ήθους προχώρησαν δύο μαθητές της Ε’ τάξης του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα, οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Το περιστατικό το έκανε γνωστό μέσω επιστολής η διευθύντρια του σχολείου, Ευτυχία Νιράκη.

Αναλυτικά η επιστολή:

Μαθήματα τιμιότητας και αξιοπρέπειας παρέδωσαν δύο 10χρονοι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Τα δυο παιδιά, ο Μιχάλης Λυδάκης και ο Μανόλης Παραχεράκης, βρήκαν στην πλ. της Αγ. Τριάδας στον Κρουσώνα το πορτοφόλι που περιείχε 50 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα. Χωρίς να σκεφτούν στιγμή να το κρατήσουν οι μαθητές παρέδωσαν το πορτοφόλι, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα ανήκει σε γυναίκα, με την ευχή να βρεθεί η κάτοχός του.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς τους που τα έχουν γαλουχήσει με αρχές και αξίες και ευχόμαστε στη ζωή τους να έχουν πάντοτε ως πυξίδα τους την ηθική και την εντιμότητα. Είμαστε περήφανοι που στις τάξεις του σχολείου μας φοιτούν τέτοια παιδιά που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Κρουσώνας, 21/01/2021

Η Διευθύντρια της σχολικής μονάδας

Νιράκη Ευτυχία

maleviziotis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί