Καταγγελία ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου: Εργοδότης γνωστής ξενοδοχειακής εταιρίας ανακοίνωσε ότι δε θα προσλάβει προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί!

Δύο περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου τις τελευταίες ημέρες

Ανακοίνωση με αφορμή τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, με αφορμή τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Η ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει τα δύο τελευταία περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας που ήρθαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες. Συγκεκριμένα σε ξενοδοχείο στον νομό Ηρακλείου, ο νέος ιδιοκτήτης προχώρησε σε απολύσεις δεκάδων συναδέλφων, λέγοντας μάλιστα ότι γίνονται για να «εκσυγχρονιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες»! Ταυτόχρονα άλλος εργοδότης γνωστής ξενοδοχειακής εταιρίας ανακοίνωσε ότι δε θα προσλάβει προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί! Τα δύο περιστατικά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της επίθεσης που δεχόμαστε και θα δεχτούμε σαν εργαζόμενοι και την επόμενη σεζόν στα δικαιώματά μας.

Δεν τους έφταναν οι φοροαπαλλαγές, η κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών μας εισφορών, η καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων μέσα στα ξενοδοχεία, το ζεστό χρήμα που έπαιρναν από όλες τις κυβερνήσεις και συνεχίζουν μέχρι σήμερα σε συνθήκες πανδημίας να παίρνουν για να συνεχίσουν χωρίς δυσκολίες τις επενδύσεις τους, ζητάνε και τα ρέστα!

Αυτό επιβεβαιώνουν τα παραπάνω περιστατικά, αλλά και η πρόταση των συνδικαλιστικών φορέων των ξενοδόχων, στη συζήτηση για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με απαιτήσεις που μας γυρίζουν σε εποχές πριν από το 1980! Αέρα στα πανιά των ξενοδόχων όμως έδωσε και η πλειοψηφία της  Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού, που αποφάσισε να δεχτεί  την πρόταση της μεσολάβησης του ΟΜΕΔ για κατάργηση των δυο συνεχόμενων ρεπό για όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης για καθαρίστριες, λαντζέρηδες και άλλους χαμηλόμισθους, ρίχνοντας ακόμη χαμηλότερα το ήδη κουτσουρεμένο εισόδημά τους, μη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης σε εργαζόμενους ξενοδοχείων κάτω από 20 δωμάτια!

Τους δηλώνουμε ότι θα είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους, στην εργοδοτική ασυδοσία και σε κάθε προσπάθεια να φορτώσουν και αυτήν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων! Καλούμε το Δ.Σ. του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων να συνεδριάσει άμεσα, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για:

  • Να απαιτήσουμε καμία απώλεια θέσεων εργασίας, να επαναπροσληφθούν όλοι οι εποχιακοί είτε δούλεψαν είτε ήταν σε αναστολή.
  • Να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι σχετικά με τις εξελίξεις με την Κλαδική Σύμβαση μας! Να απορρίψουμε ως απαράδεκτες τις προτάσεις των ξενοδόχων και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας που υπηρετούν τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας. Να συζητηθεί η πρόταση της ΔΑΣ για την Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νομό Ηρακλείου.
  • Να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις πληρωμών. Να γίνουν μαζικές προσλήψεις στον ΟΑΕΔ.
  • Να απαιτήσουμε εισόδημα για όλους. Επέκταση επιδόματος για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Αύξηση στα 600 ευρώ.

Τώρα είναι η ώρα, όι εργαζόμενοι να οργανώσουν την πάλη τους, να σηκώσουν κεφάλι. Το επόμενο διάστημα να κλιμακώσουμε τον αγώνα για τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις μας με παρεμβάσεις απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί