ΗΠΑ: Θα απολύεται άμεσα όποιος… συμπεριφέρεται σαν τον Τραμπ

Η εμβληματική ατάκα του Τραμπ «απολύεσαι!» όταν ήταν αστέρας του ριάλιτι The Apprentice έγινε απειλή του Μπάιντεν προς όποιον του μοιάσει στο Λευκό Οίκο.
Στην τελετή κατά την οποία ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου απευθύνθηκε για πρώτη φορά στο προσωπικό του και όσους επέλεξε για την στελέχωσή του, ο Τζο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να κάνει σαφές ότι οι αλλαγές δεν θα περιοριστούν στα λόγια, αλλά θα επιβληθούν με τρόπο που θα εξασφαλίσει την επιστροφή των παραδοσιακών αρχών και θα στείλει στο χρονοντούλαπο τα όσα πρωτόγνωρα έζησαν οι Αμερικανοί και ο υπόλοιπος πλανήτης την προηγούμενη τετραετία. Και το έκανε με τρόπο που δείχνει να «απαντά» στις συμπεριφορές Τραμπ με την πιο διάσημη φράση του από την περίοδο που ήταν αστέρας ριάλιτι σόου και συγκεκριμένα του The Apprentice και απέβαλε συμμετέχοντες λέγοντας «You’re fired!», δηλαδή «Απολύεσαι!».

«Δεν κάνω πλάκα όταν λέω αυτό», είπε ο Μπάιντεν στην ψηφιακή εκδήλωση, «αν ποτέ δουλεύετε μαζί μου και σας ακούσω ποτέ να συμπεριφερθείτε σε συνάδελφο με έλλειψη σεβασμού, να μιλήσετε υπεροπτικά σε κάποιον, σας υπόσχομαι: θα σας απολύσω εκείνη την στιγμή. Εκείνη την στιγμή. Χωρίς “αν”, “και” ή “αλλά”. Όλοι, όλοι έχουν δικαίωμα να τους συμπεριφέρονται με ευγένεια και αξιοπρέπεια. Αυτό έχει λείψει κατά πολύ τα τελευταία χρόνια».

Ο νέος πρόεδρος είπε ότι έχουν ελεγχθεί τα προφίλ όλων και έχει την εμπιστοσύνη ότι όλοι είναι ικανοί για αυτό. «θα κριθούμε για το αν θα αποκαταστήσουμε ή όχι την ακεραιότητα και την επάρκεια αυτής της κυβέρνησης. Και χρειάζομαι πολύ την βοήθειά σας. Πρέπει να αποκαταστήσουμε την ψυχή αυτής της χώρας και βασιζόμαστε σε όλους εσάς να είστε μέρος αυτής της προσπάθειας. Δεν είναι υπερβολή. Το μόνο πράγμα που περιμένω με απόλυτη βεβαιότητα είναι τιμιότητα και ευπρέπεια -ο τρόπος που φέρεστε ο ένας στον άλλο, ο τρόπος που φέρεστε σε αυτούς με τους οποίους έρχεστε σε επαφή. Και το εννοώ ειλικρινά». «Να θυμάστε: Οι άνθρωποι δεν εργάζονται για εμάς, εμείς εργαζόμαστε για τους ανθρώπους, εγώ εργάζομαι για τους ανθρώπους. Αυτοί πληρώνουν το μισθό μου, αυτοί πληρώνουν τον μισθό σας, σας προσφέρουν την εμπιστοσύνη τους. Σαν προσφέρω την εμπιστοσύνη μου κι εγώ. Έτσι, έχουμε μία υποχρέωση», είπε μεταξύ άλλων ο Μπάιντεν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί