Η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» για την προκλητική προκήρυξη του Δήμου Ηρακλείου

Η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5.» σχολιάζει μέσω ανακοίνωσης, την «απαράδεκτη και προκλητική προκήρυξη του Δήμου Ηρακλείου, για προσλήψεις προσωπικού με “υγειονομικούς όρους”», που έφερε στο φως το candiadoc..

Δείτε: Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)


Ένωση Ασθενών για την αποκάλυψη του Candiadoc: «Η απαίτηση της προκήρυξης του δήμου Ηρακλείου είναι πολιτικά και ηθικά παντελώς απαράδεκτη»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, φαίνεται πως  έχει παρεξηγήσει, τα όρια της δικαιοδοσίας της, αλλά και τη βασική αρχή της ισοπολιτείας, της  ισότητας και  ισονομίας των πολιτών, προκαλώντας έτσι, το αίσθημα δικαίου,  σε δυο ανακοινώσεις που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τρόπο, προσβλητικό και πέρα από κάθε λογική, τίθεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη, ο όρος, ότι   τα άτομα που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει: “να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότατα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.

Αποστερεί δηλαδή η δημοτική αρχή, το βασικό και απαράγραπτο δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, σε πολίτες που έχουν  συνήθη υποκείμενα νοσήματα, όπως: άσθμα,  σάκχαρο,  παχυσαρκία, καρδιολογικά προβλήματα κ.α!

Έκπληκτοι λοιπόν διερωτόμαστε: Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, οι συντάκτες των δυο προκηρύξεων; Ποιους ρώτησαν όταν έθεταν τον πρωτοφανή και  ρατσιστικό αυτόν όρο, που αποκλείει άδικα και αυθαίρετα πολίτες από το  δικαίωμα τους να διεκδικήσουν με ίσους και θεσμοθετημένους όρους, μια έστω και προσωρινή θέση εργασίας;

Επίσης,  επειδή συχνά η δημοτική αρχή επικαλείται  τι κάνουν άλλοι δήμοι, συνήθως μικρότερης εμβέλειας από το δικό μας,  διερωτόμαστε.. Υπάρχει  κάποια  άλλη Δημοτική Αρχή σε όλη την επικράτεια, που έχει  κάνει   τέτοιου είδους  προκηρύξεις για προσλήψεις ατόμων, με τόσο προκλητικούς  και συνάμα  αυθαίρετους αποκλεισμούς;

Λυπούμαστε πάρα πολύ, που τη μοναδική εξαίρεση αυτού του κανόνα, την αποτελεί σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου! O τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας!
Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” καταγγέλλει  την προκλητική αυτή στάση   απέναντι στη βασική αρχή της ισότητας και  ισονομίας των πολιτών. Και καλεί τη  Δημοτική Αρχή, να αποσύρει αμέσως τις απαράδεκτες αυτές  προκηρύξεις, αποκαθιστώντας άμεσα  τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα όσα οι νόμοι και τα δημοκρατικά ήθη ορίζουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί