Λινού: To άνοιγμα της αγοράς δεν βασίστηκε σε επαρκή αριθμό τεστ

Προβλέπει αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου

To άνοιγμα της αγοράς δεν βασίστηκε σε επαρκή αριθμό τεστ σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού η οποία προέβλεψε αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η ίδια, μιλώντας iatronet.gr τόνισε ότι η εν λόγω απόφαση της κυβέρνησης «στηρίχθηκε στην ανάγκη να ανοίξουμε», αμφισβητώντας την επάρκεια των δεδομένων από τα τεστ «πολλά από τα οποία είναι rapid tests, τα οποία έχουν μικρότερη ευαισθησία, άρα και αξιοπιστία».

«Θα προτιμούσα να είχαν γίνει περισσότερα τεστ, πριν αποφασιστεί το άνοιγμα μεγάλων πολυκαταστημάτων και mall» σημείωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και πρόσθεσε ότι «πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε νέα έξαρση, ελπίζω όχι πολλούς θανάτους. Δεν θα εκπλαγώ εάν έχουμε έξαρση στα μέσα Φεβρουαρίου. Είναι σαφές πως όσο λιγότερα μέτρα λαμβάνεις, τόσο περισσότερα είναι τα κρούσματα».

Ακόμη, σχολιάζοντας τους αργούς ρυθμούς εμβολιασμού επεσήμανε ότι «οι εμβολιασμοί είναι πολύ λίγοι και φαίνεται πως λιγοστεύουν οι παραλαβές από τις παρασκευάστριες εταιρείες. Η χορήγηση δεν είναι καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να καθυστερούμε. Όσο καθυστερούμε, τόσο περισσότερα κρούσματα θα έχουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί