Στο Ηράκλειο το πρώτο κρούσμα μετάλλαξης του κορονοϊού που εντοπίστηκε στην Κρήτη

Μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Ηράκλειο είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου στελέχους του μεταλλαγμένου covid που εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Δείτε: Κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκε στην Κρήτη (Βίντεο)

Η γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό την περασμένη Τετάρτη και κατά την ανάλυση του κρούσματος στο Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, το κρούσμα χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο για μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού.

Η γυναίκα έχει χαρακτηριστεί ως «ορφανό» κρούσμα καθώς δεν έχει ιστορικό ταξιδιού ενώ παράλληλα, ούτε η στενή επαφή της από την οποία πιθανότητα κόλλησε τον ιό είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Η γυναίκα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, όπως και τα μέλη της οικογένειάς της και συνεχίζεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, στην χώρα έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης ωστόσο τα δύο πρόσφατα, σε Αττική και Κρήτη, προβληματίζουν τους ειδικούς καθώς δεν φαίνεται να είναι εισαγόμενα.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η μετάδοση είναι ενδογενής που σημαίνει ότι κόλλησαν στην Ελλάδα από κάποιους που έφεραν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη από το εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί