«Ηράκλειο 3.7.5» για την απάντηση της Αντιδημάρχου στην αποκάλυψη του Candiadoc: Οι όροι των προκηρύξεων είναι παράνομοι και καταχρηστικοί

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ηράκλειο 3.7.5» με αφορμή την απάντηση της αντιδημάρχου Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, Μαρίας Καναβάκη, στο θέμα που έφερε στο φως το Candiadoc με τον απίστευτο όρο σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου για προσλήψεις μόνο υγιών πολιτών.

Δείτε: Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)

Δήμος Ηρακλείου: “Αποκλείουμε από τις προσλήψεις πολίτες με προβλήματα υγείας για να τους… προστατεύσουμε στην πανδημία”!

Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει αναλυτικά:

Στα όσα η δημοτική αρχή και η  αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου έσπευσαν να απαντήσουν, στην προσπάθεια τους να  δικαιολογήσουν  τα αδικαιολόγητα, στο θέμα των παράνομων και καταχρηστικών προσλήψεων που πεισματικά προωθεί,  η κίνηση  «Ηράκλειο 3.7.5»  αναφέρει τα εξής:

Οι όροι των προκηρύξεων αυτών  είναι παράνομοι και  καταχρηστικοί. Αντίκεινται στο Σύνταγμα, στην Εργατική Νομοθεσία και στις διεθνείς εργατικές συμβάσεις που έχει υπογράψει κατά καιρούς η χώρα μας.

Τέτοιους όρους, όσο κι αν προσπαθεί να νομιμοποιήσει   η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, δεν πρόκειται να το πετύχει, γιατί απλά δεν υπάρχει σε κανένας νομικός, εργατικός, αυτοδιοικητικός, κοινωνικός ή ανθρωπιστικός κώδικας που να το δικαιολογεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί