Υγρά απόβλητα καταλήγουν σε φράγμα της Κρήτης (Βίντεο)

Αποδέκτες φωτογραφιών, βίντεο αλλά και παραπόνων έγινε το radiolasithi.gr αφού τις περασμένες μέρες αρκετές ποσότητες υγρών αποβλήτων, κατά πάσα πιθανότητα κατσίγαρος, κατέληξαν στη λεκάνη του φράγματος Μπραμιανών της Ιεράπετρας μέσα από τον ποταμό Κόρακα.

Για το θέμα πήρε θέση ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδάκης δηλώνοντας άγνοια καθώς η μόνη ενημέρωση που είχε ήταν για ένα ανάλογο περιστατικό που προέκυψε πριν 20 μέρες σε διαφορετικό σημείο και μπήκαν λύματα στο φράγμα από άλλο ποταμό. «Σίγουρα ένα τέτοιο γεγονός είναι κατακριτέο και θα πρέπει να διερευνηθεί. Είναι θέμα της αστυνομίας και της αγροφυλακής. Πάντως αν η ποσότητα των λυμάτων είναι μικρή δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός  γιατί δεν είναι τοξικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αφού το περασμένο Σάββατο έγινε τηλεφωνική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Ιεράπετρας και μέσα σε λίγα λεπτά άνδρες της υπηρεσίας βρέθηκαν στο σημείο για αυτοψία και στην πορεία σχημάτισαν δικογραφία για περαιτέρω έρευνα. Επίσης, έχουν ήδη ενημερωθεί και οι συναρμόδιες υπηρεσίες με έγγραφο της αστυνομίας για λήψη και εξέταση δειγμάτων ώστε να φτάσουν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Αυτόπτες μάρτυρες αλλά και περαστικοί από την περιοχή δηλώνουν πως αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί μια και καλή γιατί κάθε χρόνο συναντούν το ίδιο κακό να εξελίσσεται. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτά τα περιστατικά συνηθίζονται να συμβαίνουν τα Σαββατοκύριακα για ευνόητους λόγους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί