Όταν οι αποζημιώσεις περιμένουν μια ΚΥΑ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Βαρδάκη (Ηρακλείου) και Μανόλη Θραψανιώτη (Λασιθίου), σχετικά με την καθυστέρηση αποζημιώσεων για τις θεομηνίες στους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

  Όταν οι αποζημιώσεις  περιμένουν μια ΚΥΑ 

           Πέρασαν  δύο μήνες από την ημέρα που θεομηνίες κατέστρεψαν περιουσίες στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου και  οι αυτοψίες που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο δεν έχουν ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι που έχουν πληγεί να μην δουν στους λογαριασμούς τους ούτε ένα ευρώ.

     Η επίσημη απάντηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη σχετική ερώτηση που είχαν καταθέσει Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία των Βουλευτών Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη,  για τις άμεσες ενέργειες που έπρεπε να γίνουν για την αποκατάσταση ζημιών στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου από τις  θεομηνίες του Νοεμβρίου είναι,  “Από τις αυτοψίες στο Δήμου Χερσονήσου, διαπιστώθηκε ότι 504 κτήρια είχαν υποστεί ζημιές. Εν συνεχεία θα προβούμε σε αυτοψίες σε πληγέντα κτήρια του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της ΠΕ Ηρακλείου και του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου της ΠΕ Λασιθίου”.

       Οι αυτοψίες αυτές έγιναν από 12 έως 16 Νοεμβρίου όπως αναφέρει ο κ. Καραμανλής. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει δύο μήνες και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί; Και όταν ολοκληρωθεί πόσο ακόμα θα περιμένουν για την έκδοση της ΚΥΑ;

  Πόσους μήνες θα πρέπει να περιμένουν ακόμα οι άνθρωποι που είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε λίγα λεπτά, προκειμένου να λάβουν μια ενίσχυση απαραίτητη για να ορθοποδήσουν ξανά;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί