Κρήτη: Κάθειρξη 13 ετών για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δυο αδερφών

Συνολική ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στον 36χρονο ρεθυμνιώτη, που καταδικάστηκε για διπλή απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δύο αδερφιών, του Κώστα και του Χρήστου Παπαδογιάννη, τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου 2019 στην οδό Αρκαδίου, στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το goodnet.gr, ο κατηγορούμενος, παρότι ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε άμυνα υποστηρίζοντας ότι το ένα από τα δύο αδέρφια έβγαλε πρώτος όπλο, δεν έπεισε δικαστές και ενόρκους, αφού άλλωστε όλοι οι ισχυρισμοί του κατέπεσαν από τις μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο.

Έτσι, καταδικάστηκε για δύο απόπειρες δολοφονίας, την οπλοχρησία (διπλή) και την οπλοφορία και επέστρεψε στην φυλακή, όπου παραμένει τους τελευταίους 16 μήνες, αφού η έφεση του δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη. Η καταδίκη του ήταν ομόφωνη από δικαστές και ενόρκους, οι οποίοι επίσης ομόφωνα απέρριψαν και τις αιτήσεις για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της έμπρακτης μετάνοιας και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Αξίζει, δε, να σημειώσουμε ότι στη διάρκεια της δίκης οι δικαστές είδαν και τα βίντεο ντοκουμέντα με το επίμαχο σκηνικό, που έδειχναν τι ακριβώς είχε συμβεί στην οδό Αρκαδίου.

Τα ξημερώματα της 30ης Αυγούστου ο καταδικασθείς είχε βρεθεί στο νυχτερινό μαγαζί του Κώστα Παπαδογιάννη. Ο 36χρονος σήμερα ρεθυμνιώτης έχοντας καταναλώσει και αλκοόλ ξεκίνησε φασαρία μέσα στο μαγαζί, όταν ο ιδιοκτήτης του ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς πριν από λίγες ημέρες είχε προκαλέσει και πάλι με την επιθετική του συμπεριφορά μέσα στο μπαρ.

Ο Κώστας Παπαδογιάννης είχε περιγράψει την περιπέτεια του από το νοσοκομείο δύο μέρες μετά την απόπειρα σε βάρος του, έχοντας πει:

«Ο ίδιος άνθρωπος είχε έρθει στο μαγαζί την προηγούμενη Πέμπτη. Εγώ είχα φύγει λίγο πριν έρθει. Μπήκε μέσα μεθυσμένος και τα έβαλε με πελάτες. Κουβέντα στην κουβέντα, έσπασε ένα ποτήρι και όρμησε σε αυτούς. Τον ακινητοποίησαν οι σερβιτόροι και κατάφεραν να τον βγάλουν έξω, αλλά εκείνος ξαναμπήκε και αναγκάστηκαν τα παιδιά να ζητήσουν από τους πελάτες με τους οποίους είχε δημιουργηθεί το σκηνικό να φύγουν για να τον ηρεμήσουν.

Μου είπαν τι έγινε και εγώ είπα ότι αφού έκανε αυτό το πράγμα, να μην τον σερβίρετε αν ξανάρθει. Κι αυτή είναι η πάγια πολιτική για όποιον δημιουργεί ζητήματα στο μαγαζί.

Την Πέμπτη, λοιπόν, ξαναήρθε και τον έπιασα και τον έβγαλα έξω. Του είπα πως οι υπάλληλοι μου μου είχαν πει ότι έκανες φασαρία την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι αλήθεια, τον ρώτησα. Ναι, μου είπε, ήμουν μεθυσμένος, συγνώμη. Του είπα ότι με αυτό που έκανε δεν μπορώ να τον ξαναβάλω στο μαγαζί. Αρχικά, δηλαδή, ήταν ήρεμος.

Δεν θα μπεις, του είπα. Αυτός επέμενε να μπει, του είπα πως δεν τον θέλω, ότι οι πελάτες είναι τρομοκρατημένοι. Επέμενε κι εγώ έφυγα να μπω στο μαγαζί. Ήρθε κι αυτός από πίσω και τον σταμάτησε ο αδερφός μου ο Χρήστος. Του έβγαλε πιστόλι του αδερφού μου κι όταν το είδα, γύρισα και του είπα τι κάνει. Ξανάβαλε το πιστόλι στην τσέπη.

Τον ψιλοηρέμησα και τον πήρα αγκαζέ και τον πήγα προς την Αρκαδίου, για να φύγουμε τον κόσμο. Άρχισε τα παρακάλια και ξαφνικά του γυρίζει και βγάζει το πιστόλι, την ώρα που γύρισα να φύγω, και μου ρίχνει μία, η οποία δε με πέτυχε. Πετάγεται ο αδερφός μου ο Χρήστος και του ρίχνει κι αυτού, κι ευτυχώς δεν τον βρήκε. Παίζει και τρίτη και βρήκε εμένα.

Εκείνη τη στιγμή έπαθε εμπλοκή το πιστόλι του κι εκείνη τη στιγμή, τον πλάκωσε ο Χρήστος κι εγώ και του πήραμε το πιστόλι. Στο μεταξύ, είχαν πάρει την αστυνομία, που τον έπιασε, ενώ εμείς τον είχαμε ακινητοποιήσει.

Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως είχα χτυπηθεί», είχε πει ο κ. Παπαδογιάννης.

Τον δράστη είχαν συλλάβει άμεσα αστυνομικοί και παράλληλα οδήγησαν τον τραυματία στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος άνθρωπος στις αρχές του ίδιου Αυγούστου, είχε χτυπήσει με μαχαίρι έναν 44χρονο Αλβανό, ενώ βρίσκονταν σε καφετέρια επίσης στο κέντρο της πόλης. Και στην περίπτωση του Αλβανού, τα τραύματα ευτυχώς δεν ήταν θανατηφόρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί