Καταγγελία πολίτη από το Παλαίκαστρο: Μας εμπαίζουν παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν αρχικά

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο

Με επώνυμη καταγγελία της στο Candiadoc, η φαρμακοποιός και μέλος της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Παλαικάστρου, κ. Σταυρούλα Καράμπελα καταγγέλλει ότι ο ΕΟΔΥ και 7η ΥΠΕ εμπαίζουν τους κατοίκους της Σητείας, χωρίς να προβαίνουν  σε μαζικούς  ελέγχους,  παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν αρχικά και παρόλο που «κόπασε ο αέρας».

Παράλληλα, η κ. Καράμπελα γνωστοποιεί ότι οι κάτοικοι του Παλαίκαστρου πίεσαν τους αρμόδιους μέσω συλλογής υπογραφών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Παλαικάστρου, τα αιτήματα της οποίας είχαν ως αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να προβούν σε δεύτεορ κύκλο rapid test στην περιοχή.

Επίσης καταγγέλλει ότι υπήρξε πίεση ακόμη κι από αντιδήμαρχο της Σητείας για να αποσυρθούν υπογραφές.

Δείτε αναλυτικά τι μας αναφέρει:

Τι συμβαίνει πραγματικά στο Παλαίκαστρο!

Είναι πρωτόγνωρες οι στιγμές που ζει το χωριό μας. Κάθε μέρα είναι κρίσιμη.  Η πανδημία που  είναι το τεράστιο πρόβλημα των λαών όλου του κόσμου ήταν ζήτημα χρόνου να χτυπήσει και την πόρτα μας.

Μέσα από την ανάγκη μας να προστατέψουμε την υγεία μας, την ζωή μας κάτοικοι του Παλαικάστρου πήραμε την πρωτοβουλία να βάλουμε  σε χαρτί αυτά που όλοι συζητούσαμε από την πρώτη στιγμή μεταξύ μας και να τα μορφοποιήσουμε σε αιτήματα. Υιοθετήθηκαν από το σύνολο του  χωριού , συνυπέγραψε  το 20% των κατοίκων ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η συγκρότηση της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Παλαικάστρου. Πήρε επαίνους η προσπάθεια  αυτή του χωριού μας    από το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας και στην έκτακτη  συνεδρίασή του, υιοθετήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ η πλειοψηφία των αιτημάτων από το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

Τα αποτελέσματα που έδωσε η πρωτοβουλία αυτή και η πίεση των κατοίκων του Παλαικάστρου προς τους υπευθύνους, όπως η  7η ΥΠΕ, ο ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν είναι αμελητέα.  Στις περισσότερες  περιοχές της χώρας, που έχουν χαρακτηριστεί «κόκκινες» κι έχουν παρθεί αυστηρά περιοριστικά μέτρα από την ΓΓΠΠ, η παρακολούθηση της διασποράς της πανδημίας γίνεται αποκλειστικά από τις μετρήσεις των λυμάτων.  Στο  χωριό μας ίσως για πρώτη φορά, κι αυτό είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης των κατοίκων του,  ακολουθεί και μια δεύτερη φάση ελέγχου με rapid  test όταν στην Σητεία  εδώ και 2 βδομάδες ο ΕΟΔΥ και 7η ΥΠΕ εμπαίζουν τους κατοίκους χωρίς να προβαίνουν  σε μαζικούς  ελέγχους,  παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν αρχικά και παρόλο που «κόπασε ο αέρας». Επιπλέον  έγιναν test  στην κοντινή μας Ζάκρο, το Νοσοκομείο Σητείας αποφάσισε να παρέχει συνεδρίες μέσω ιντερνέτ σε όσους έχουν ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης ενώ υποσχέθηκαν δημόσια οι αρμόδιοι ότι το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής θα ενισχυθεί την άνοιξη.

Ρωτάμε λοιπόν :  όλα αυτά ποιόν ενοχλούν ; Με το να σηκώσουμε το ανάστημά μας να ζητήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη ποιόν θίγουμε;

Ποιοι είναι αυτοί αλήθεια που  επιτίθενται σε μας που πήραμε την  πρωτοβουλία αυτή κι όλοι οι συγχωριανοί μας γνωρίζουν, επαγγελματικά, κοινωνικά, πολιτικά;  

Αντί να βρούμε σύμμαχό σε αυτή μας την προσπάθεια τον Αντιδήμαρχο Σητείας κ.Αϊλάμακη, που ήταν ο πρώτος συγχωριανός που νόσησε, τον βλέπουμε να πιέζει κόσμο να αποσύρει την υπογραφή του από αιτήματα, τα οποία και τον ίδιο δεσμεύουν από την ομόφωνη απόφαση  του  Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ας απαντήσει λοιπόν: μήπως τελικά αυτό που τον ενοχλεί είναι επειδή η κάτοικοι αποφάσισαν να σηκώσουν κεφάλι και να μη δεχτούν μοιρολατρικά τις κυβερνητικές παλινωδίες και παραλείψεις;

Τι αλήθεια εξυπηρετούν τα διαρκή συγχαρητήριά του προς τους υπευθύνους, που η κυβέρνηση διόρισε για να κάνουν τη δουλειά τους πχ τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ,  αντί να βγει μπροστά και να απαιτήσει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που το Δημοτικό  Συμβούλιο αποδέχτηκε να παλέψει; Σε ποιον αλήθεια δίνει διαπιστευτήρια;

Ποιος κάνει αλήθεια κομματική εκμετάλλευση ,  όταν ο ίδιος από το πρωί ως το βράδυ λιβανίζει την πολιτική της κυβέρνησης, που έχει εγκληματικές ευθύνες για τη ζωή και την υγείας μας; Ποιος απογειώνει το κυβερνητικό αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης», μεταφέροντας τις ευθύνες για την κατάσταση που βιώνουμε στις πλάτες του λαού κι εκβιάζοντας ένα ιδιότυπο σιωπητήριο; 

Τα πιστοποιητικά πολιτικής νομιμοφροσύνης και τα ονόματα εκείνων που υπέγραψαν, τα οποία ζητάει  με ύφος εισαγγελέα, άδικα μας θυμίζουν άλλες – μαύρες εποχές;   

Ήρθε η ώρα να βγάλουμε συμπεράσματα!

Μπορούμε να έχουμε πολύ περισσότερα αποτελέσματα στην προσπάθεια μας να υπερασπιστούμε τη υγεία και την ζωή, τη δική μας και των οικογενειών μας,  αν ο καθένας από μας από τη θέση  που έχει, πιέσει για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έχει διατυπώσει η Επιτροπή Κατοίκωνα και Φορέων Παλαικάστρου κι έχει υιοθετήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας.

 Δεν μας χρειάζεται ο ιδιότυπος πόλεμος και το μίσος προς όποιον διεκδικεί, ιδιαίτερα  απέναντι στους δοκιμαζόμενους κατοίκους του Παλαικάστρου και την επιτροπή κατοίκων και φορέων του, προς τους οποίους ο κ. Αιλαμάκης επιτίθεται με σφοδρότητα από το facebook. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε! Δεν μας φοβίζουν οι απειλές από όποιον και αν προέρχονται.  Δε σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε κ.Αϊλαμάκη  και στην κυβέρνησή του, η οποία υπονομεύει την υγεία και τη ζωή μας.  

Απαιτούμε το καλύτερο για τον τόπο μας και καλούμε  όλους τους  συγχωριανούς μας  σε αυτόν τον αγώνα. 

Και στον αγώνα για την υγεία, τη ζωή και την υπεράσπιση του τόπου μας όλοι κρίνονται από τα έργα τους! Σε αυτή την περίπτωση οι «κομματικές ταυτότητες» γίνονται τίτλος τιμής!

Σταυρούλα Καράμπελα, φαρμακοποιός, μέλος της Επιτροπής Κατοίκων και Φορέων Παλαικάστρου

ΥΓ Και για να μη θεωρήσει ο κ.Αιλαμάκης ότι φυγομαχούμε, η Επιτροπή Κατοίκων και Φορέων Παλαικάστρου επιφυλάσσεται να καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο το κείμενο και με τις υπογραφές των κατοίκων στην πρώτη του συνεδρίαση, που θα έχει αποκλειστικά ως θέμα την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας σε συνθήκες πανδημίας!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί