“Έφυγε” στα 104 χρόνια του ένας από τους κορυφαίους της Κρητικής αρχαιολογίας (φωτο)

(Ο Sinclair Hood το 2009 – φωτο από aegeussociety.org)

Λίγες ημέρες πριν συμπληρώσει τα 104 χρόνια του, έφυγε χθες από το ζωή ο μεγάλος Ιρλανδός αρχαιολόγος, Sinclair Hood, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στις ανασκαφές στην Κνωσό αλλά και σε όλη την Κρήτη. Ήταν κορυφαία μορφή της κρητικής αλλά και της παγκόσμιας αρχαιολογίας.

Είχε γεννηθεί το 1917 και από το 1949 ήταν αναπληρωτής διευθυντής και από το 1954 μέχρι το 1962 υπήρξε διευθυντής της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, ενώ ήταν ανασκαφέας της Κνωσού από το 1967 μέχρι το 1971.

Τα έργα και τις μελέτες του μπορείτε να τις βρείτε εδώ

Η αρχαιολόγος, Κατερίνα Αθανασάκη, έκανε γνωστή την απώλεια, γράφοντας σχετικά χθες βράδυ:

“Σήμερα έφυγε πλήρης ημερών μια μεγάλη μορφή της κρητικής (και όχι μόνο) αρχαιολογίας, ο Sinclair Hood. Του οφείλουμε πολλά όχι μόνο για το ανασκαφικό του έργο στην Κνωσό αλλά και για τις επιφανειακές έρευνες σε ολόκληρη την Κρήτη, ανεκτίμητες ακόμη και σήμερα για όσους ασχολούνται με την αρχαιολογία του κρητικού τοπίου. Στη φωτογραφία o Sinclair και η Rachel Hood στο Χόνδρο Βιάννου το 1958, από μια εξαιρετική συνέντευξη στον Νεκτάριο Καραδήμα, στην ιστοσελίδα του Αιγέα”.

https://www.aegeussociety.org/wanderings/home-of-the-heroes-mia-synentefxi-me-ton-sinclair-hood-meros-1o/?fbclid=IwAR2SYPyQJLOiVMla8Y7DtsUZJNEUZm-OSbXjsWV5bAy1v6N6UdLXQ2eW8zI

Η εικόνα ίσως περιέχει: 29 άτομα, άτομα που στέκονται

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί