Δίχως τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία δημοσιογράφου για πρώην υφυπουργό Άμυνας

“Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος”, καταγγέλλει και η εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ

Δεν έχουν τέλος οι επώνυμες αποκαλύψεις γυναικών, από όλους τους χώρους, για σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό από τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδη Αδαμόπουλο. Η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε τη δική της τραυματική περιπέτεια με τη σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει το περιστατικό σημειώθηκε τον Αύγουστο του 1994 όταν η νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισκέφτηκε το γραφείο του υφυπουργού, ο οποίος, όπως καταγγέλλει, της επιτέθηκε, πήγε να της ξεκουμπώσει το φόρεμα και όταν εκείνη αντέδρασε άρχισε να την κυνηγάει γύρω από το τραπέζι των συσκέψεων. Περιγράφει πως άρχισε να ουρλιάζει και πως βγήκε από το γραφείο του.

Ολόκληρη η καταγγελία της δημοσιογράφου

«Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα κλείσει ραντεβού με τον υφυπουργό για μια συνομιλία μπας και βγει κάποιο θέμα, καθώς τον Αύγουστο τα θέματα σπανίζουν.

Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις και όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία, και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι.

Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεν θέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει. Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις.

Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες. Δεν θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα και ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό. Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο και ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει.

Σκεφτείτε πόσες ενδεχομένως ανέχονται τέτοιες συμπεριφορές χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Πιστεύω ότι θα ακούσετε πολλές παρόμοιες ιστορίες τώρα που άνοιξε το κουτί. Γι αυτό #μετησοφία και την κάθε Σοφία που θα μιλήσει για να προλάβει το επόμενο θύμα #me_tin_sofia».

Εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ: Έπεσα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σε ασανσέρ από κομματικό στέλεχος

Τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε και δημοσιοποίησε πριν μερικούς μήνες υπενθύμισε η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα, σε άρθρο της στα ΝΕΑ, με αφορμή την αποκάλυψη για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη η Σοφία Μπεκατώρου.

«Δεν συμβαίνει μόνο στην ιστιοπλοΐα, στον αθλητισμό αλλά και στα ΜΜΕ, στην πολιτική, στο θέατρο, στο εργοστάσιο, στο γραφείο. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα» γράφει χαρακτηριστικά η κυρία Δημαδάμα.https://4105ae39a9f1ea9df8ab6196344ba4de.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Περιγράφοντας τη δική της περιπέτεια αναφέρει ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σεξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και χαιρέκακων σχολίων».

Όπως σημειώνει, μάλιστα, «η “ένδειξη συμπάθειας” που δέχθηκα μέσα στο ασανσέρ, διότι έτσι τη “βάφτισε” ο κύριος αυτός τη σεξουαλική παρενόχληση, ήταν κάτι για πολλούς και πολλές “φυσιολογικό”. Γιατί ήμουν γυναίκα και ήμουν στην πολιτική και όχι στο σπίτι μου, γιατί είχα φιλοδοξίες και αυτό είναι απαγορευτικό για μια γυναίκα, γιατί δεν έγινε και τίποτα βρε αδερφέ, έτσι είναι οι άνδρες…».

«Ποτέ δεν θα κατηγορήσω της γυναίκες που δεν μιλούν ή μιλούν μετά από χρόνια ή δεκαετίες, γιατί ξέρω πολύ καλά και η ίδια τι θα αντιμετωπίσουν: τα ήθελε και αυτή, θα είχε ντυθεί προκλητικά, τώρα το θυμήθηκε γιατί θέλει δημοσιότητα» προσθέτει η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Οι γυναίκες θα μιλήσουν όταν μάθουμε να ακούμε, όταν σταθούμε όλες και όλοι δίπλα τους, όταν το θεσμικό οπλοστάσιό μας θα είναι ασφαλές και θα εφαρμόζεται (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και η δικαιοσύνη θα αποδίδεται γρήγορα και αποτελεσματικά. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη αρχίσει…» καταλήγει στο άρθρο της η Ζέφη Δημαδάμα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Δίχως τέλος οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση: Καταγγελία δημοσιογράφου για πρώην υφυπουργό Άμυνας”

  1. Δήμος Σθένης

    Τελικά με τον κατακλυσμό των καταγγελιών και για “σεξουαλικές παρενοχλήσεις” αποδείχνεται περίτρανα πως η Ελλάδα δεν φέρει τυχαία τον τίτλο του “κράτους μπουρδέλο” με αμέτρητους πια “νταβατζήδες” του “φράκου και της γραβάτας” (κυριολεκτικά και μεταφορικά). Και φυσικά όλοι αυτοί δρούσαν πάνω στα παιδιά μας που ξετρελαμένα από τη διαφήμιση και την αγάπη τους προς τον αθλητισμό πέφτανε θύματα του κάθε καθάρματος που κρύβονταν κάτω απ’ τ’ όνειρό τους. Και πάντοτε κάτω απ’ τα φτερά των κυβερνήσεων που τους διόριζε ως ημετέρους στα εκλεκτά πόστα… ΚΙ ακόμα τους προστατεύει!!!
    Και τώρα που απηύδησαν και ξεθαρρεύουν θύματα και καταγγείλουν σωρηδόν τα όσα “τράβηξαν” στα χέρια των αυτών καθαρμάτων, βγαίνουν και οι διαχρονικοί προστάτες τους για να δηλώσουν τι; Πως δεν γνώριζαν, πως πέφτουν απ’ τα σύννεφα’ πως κανείς δεν τους είπε τίποτα, πως δεν είχαν καταγγελίες επώνυμες, κι ένα σωρό τέτοιες δικαιολογίες. Και νομίζουν τώρα ότι τους πιστεύουμε. Μίζες, εγκλήματα, κλεψιές, κρατική ασυδοσία, τραπεζική θρασύτητα, αναξιοκρατία αρίστων, κρυφός και φανερός φασισμός, παρακράτος πλήρες και εν δράσει, δολοφονίες πολιτών, βία, αισχρή αστυνομοκρατία, παρενοχλήσεις και βιασμοί, ασυδοσία κρατική και πολιτική, εξευτελισμός της έννοιας του πολίτη και του ατόμου, … Τι άλλο να περιμένουμε; Αν το κράτος προσπαθεί (και το επιχειρεί φιλότιμα) να μας ξαναγυρίσει σε εποχές αυτοδικίας και εξέγερσης θα το πετύχει καθώς συντείνουν προκλητικά σ’ αυτό όλες οι ενέργειές, τα μέτρα και οι αποφάσεις του…
    Αλλά όσο κι αν αγωνίζεστε να κάνετε το κράτος μπουρδέλο τελικά δεν θα σας το επιτρέψει ο λαός. Που θα πάει; Κάποια στιγμή θα ξυπνήσει… Γιατί οι λαοί έχουν συνέχεια. Τα συστήματα και οι κυβερνήσεις τους όχι…!
    Αναρωτιέμαι όμως αν θα βρεθεί κάποιος τομέας σ’ αυτό το κράτος που να μην τον έχουν κάνει βόθρο! Ένας για δείγμα βρε παιδιά!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί