Δια της σιωπής η ενοχή…

Δύο πολύ σοβαρά θέματα για τη δημοτική αρχή Ηρακλείου ήρθαν στο φως τις τελευταίες ημέρες.

Το ένα αφορά στον σύγχρονο Καιάδα που πάει να περάσει ως αντίληψη ότι οι λιγότερο υγιείς ή μη υγιείς πολίτες έχουν λιγότερα δικαιώματα στη ζωή.

Δείτε: Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)

Σε δυο τουλάχιστον προκηρύξεις, με την υπογραφή της αντιδημάρχου, Μαρίας Καναβάκη, αλλά προφανώς όχι με δική της απλώς πρωτοβουλία, ο δήμος αποκλείει από τις προσλήψεις όσους έχουν προβλήματα υγείας, βάζοντας τον παρακάτω απάνθρωπο όρο:

 “Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.  

Σχολιάζαμε στις 15 Ιανουαρίου:

“Από πότε, δηλαδή, τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κλπ) αποτελούν πρόβλημα για εύρεση εργασίας;

Ασφαλώς και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη αναφορά όχι μόνο η αντιδήμαρχος, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου”.

Τι είπατε, δεν ακούσατε καμιά εξήγηση ή μια συγγνώμη για την απαράδεκτη αναφορά;

Μπα, ούτε κι εμείς!

Χθες παρουσιάσαμε ένα άλλης φύσης θέμα, αλλά επίσης σοβαρό. Στα χνάρια του άλλοτε κυβερνητικού εκπροσώπου και των… λιστών του για τη χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης, η δημοτική αρχή χρηματοδότησε πλουσιοπάροχα (για έναν μήνα) φιλικά μέσα (ή αυτά που δεν μπορούσε να εξαιρέσει), βάζοντας σαν “τσόντα” ή άλλοθι, και μερικά άλλα, έτσι για να δικαιολογηθεί η ανάθεση…

Δείτε: “Λίστα Λαμπρινού” για τα μέσα του Ηρακλείου!- Τί πλήρωσε για να είναι είδηση η επιθεώρηση… του κουρέματος γκαζόν στα Τείχη! (έγγραφα)

Το candiadoc, όπως εξηγήσαμε, αρνήθηκε να γίνει το άλλοθι αυτής της πολιτικής, γνωρίζοντας ότι όλη η διαδικασία στήθηκε για να εξυπηρετηθούν, με πλούσιες χρηματοδοτήσεις, συγκεκριμένα φίλια στη δημοτική αρχή μέσα.

Τί είπατε; Ούτε για τη “λίστα Λαμπρινού” ακούσατε μια εξήγηση, μια θέση της δημοτικής αρχής.

Ούτε κι εμείς, γιατί ούτε εδώ υπήρξε…

Η δημοτική αρχή λοιπόν, εκείνη που μας πληροφορεί ακόμα και ότι ο δήμαρχος πάει στο… κούρεμα του γκαζόν, δια της σιωπής της αρνείται μέχρι τώρα να δώσει εξηγήσεις ή να απευθύνει μια συγγνώμη για τόσο σοβαρά θέματα.

Δια της σιωπής η ενοχή…

Candiot

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Δια της σιωπής η ενοχή…”

  1. Eleni

    Δηλαδή οι ευπαθείς δεν πρέπει να βιοποριστούν; Τότε να τους πληρώνει το κράτος. Αν και όπως είναι η κατάσταση καλύτερα να μην δουλεύουν, για να σώσουν τη ζωή τους (ελπίζω να μην έχουν ανάγκη το μισθό τους για να ζήσουν)!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί