Το Harvard… ζήλεψε την πολιτική Αυγενάκη και των σταγονιδίων των φιλοναζί και χουνταίων

Του Γιώργου Δημητρίου

Οι πράξεις και οι παραλείψεις των πολιτικών και της κρατικής εξουσίας αναμφίβολα δημιουργούν συμβολισμούς και παραδείγματα, αυτό που ονομάζουμε διαχείριση συμβόλων.Είναι μια διαδικασία  η οποία μας βοηθά να κατανοήσουμε  τη σχέση μεταξύ “Εθνικών” και “Κοσμοπολίτικων” συμβόλων και παραδειγμάτων.

Στο βιβλίο των Thomas S.Kuhn,James B.Conant μέσα από μία λεπτομερή έρευνα δείχνουν  πως οι γνωστές θεωρίες των πολιτικών παραδειγμάτων στην επιστήμη της πολιτικής και της δημόσιας σφαίρας -σχετικά με τις αόρατες, ασυνείδητες δυνάμεις της πολιτικής ιδεολογίας ,της γλώσσας και της ιστορίας διαμορφώνουν το ανθρώπινο μυαλό και την εμπειρία του από το χώρο της πολιτικής.

Θα εξετάσω την ιστορική εποχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι του Τσίπρα που είναι πλέον αντιπολίτευση.

Το δικό μου ανθρώπινο μυαλό ”εντυπώθηκαν” οι εξής συμβολισμοί και παραδείγματα ανά Υπουργείο και δράση αυτήν την περίοδο του ”υπέρκομψου” πρωθυπουργού… Δεν του καταλογίζω ευθύνες για ότι υποκειμενικό συγκράτησε το ανθρώπινο και χωρίς δυνατότητες μυαλό μου.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Παράδειγμα ο εορτασμός της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί. Η κυβέρνηση έπρεπε να εκπροσωπηθεί και από ένα απόγονο αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Δεν είχε κανένα στην κυβέρνησή του να αποστείλει ο κ.Μητσοτάκης; Να πάει ο κ.Πικραμμένος,να πάει και ένας απόγονος ήρωα.

ΥΠ.ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η επιλογή αυτού του ”αητού” της επιστήμης της στρατηγικής των επενδύσεων, του ”ογκόλιθου” της πολιτικής σκέψης θα μείνει στην ιστορία των συμβόλων ως παράδειγμα αριστείας και κορυφή των Μητσοτακέικων μεταρρυθμίσεων.

Εκεί που είχαμε τη μέγιστη ανάγκη τοποθετήθηκε ο πλέον άσχετος και χαοτικός παράγων.

ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ και ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Οι μετανιωμένοι μακεδονομάχοι, πατριώτες κατά δήλωσή τους, άφησαν για ενάμιση χρόνο τον Ερντογάν να διεξάγει έρευνες στο Αιγαίο καταπατώντας κυριαρχικά μας δικαιώματα.Οι κυρώσεις που ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός το Δεκέμβριο από την Ευρώπη και δεν πήρε, τίποτα δείχνει πόσο τον υπολογίζουν…όμως εκείνος πανηγύριζε…”τρέλα”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

1,230 δισ. ευρώ σε φοροαπαλλαγές τα 290 εκατομμύρια πήγαν σε 10 εκατ. Ελληνες, και τα 900 εκατ. περίπου σε καμμιά εικοσαριά ολιγάρχες.

Οι φορολογούμενοι επιδότησαν  αεροπορική εταιρεία με 126 εκατ ευρώ χωρίς να ενεχυριαστεί ούτε μία μετοχή της.

Κάθε ποδοσφαιριστής του 1 εκατομμυρίου ευρώ φοροαπαλλάχτηκε  από 650.000 ευρώ προς τέρψη των μεγάλων ΠΑΕ και ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Επιδοτήσεις και διαφημίσεις στα ΜΜΕ τύπου Ερντογάν.

Οι πολλοί φορολογούμενοι έλαβον…..άστο καλύτερα.

Είναι το παράδειγμα το υπουργείο Οικονομικών στη διαχείριση συμβόλων στην στήριξη της κοινωνίας του ενός τετάρτου.

ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Ανακάλυψαν τον ”εσωτερικο” εχθρό στο πρόσωπο της οικογένειας Ινδαρέ, προσέλαβαν 1600 ειδικούς φρουρούς για το νόμο και την τάξη…φυσικά του φτωχοδιάβολου, γιατί τα εκλήματα του λευκού κολλάρου απολαμβάνουν παραγραφές και κόντρα παραγραφές.

Ετοιμάζονται 1000 ειδικοί φρουροί για τα ΑΕΙ, ενώ ο στρατός περιμένει εδώ και 2 χρόνια την προκήρυξη ΕΠ.ΟΠ να φυλάξουν την πατρίδα στην παραμεθόριο.

Τόση σιγουριά.. ότι δεν κινδυνεύουμε απο τον Ερντογάν;

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Εχει δίκιο ο κ.Αυγενάκης αγαπητοί μου ΠΑΟΚτσήδες..Το κράτος επιδότησε και το σήριαλ του ΟΠΕΝ “Κόκκινο ποτάμι”, έδωσε χρήμα από τη λίστα Πέτσα για δωρεάν διαφημίσεις, θα δώσει και για τη νέα Tούμπα πάνω από 25 εκατομμύρια, και μετά από αυτά θέλετε και το πρωτάθλημα από την κυβέρνηση ”Μαρινάκη’;

Αλλος συμβολισμός της εποχής είναι ότι δεν είχαμε ποτέ στημένα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δεν χειραγωγείται το Ελληνικό ποδόσφαιρο και η Βέροια έστησε μόνη της το παιγνίδι στο 3-0.

Το παράδειγμα να τσιμεντώσεις την Ακρόπολη, αφού έχεις στείλει τον κ.Ρούβά να εγκαινιάσει το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Αλόννησο, αποτελούν μνημεία αριστείας και αξιοκρατίας για το πώς οι ”προστατευόμενοι ”ολιγαρχών προωθούνται.

Η ”Επιτροπή” του κ.Αυγενάκη ήταν ένα σύμβολο της διοικητικής επιστήμης που θα ζήλευε και το Harvard Kennedy School.

ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Εκθρονίζεται ο Sir Takis,και στη θέση του αναλαμβάνει ένας μεταμελημένος ”χουντικός”, ενώ στο μυαλό μου ως εικόνα-σύμβολο έρχεται ο τελευταίος χουντικός “υπουργός” των εσωτερικών απο το 1967,ο Στυλ. Παττακός. Ήταν ο τελευταίος χουντικός “υπουργός” εσωτερικών ο Παττακός; Θα δούμε..

Πολύ μεγάλη εκτίμηση στις ικανότητες των ”μετανοημένων” χουντικών και των απογόνων εκείνων που οι πρόγονοί τους έχουν κατηγορηθεί ως ”συνεργάτες των Γερμανών” κατακτητών. Όσοι από αυτούς κατέχουν αξιώματα δημόσια, ας δουν την απολογία και τη συγγνώμη του Γερμανού αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, για το ναζιστή πατέρα του, όπως και πολλών άλλων Γερμανών πολιτικών. Αν υπάρχουν τέτοιοι στη δημόσια σφαίρα έπρεπε να έχουν πάρει θέση για τους συγγενείς τους.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν επιτρέπει ο χώρος σε ένα άρθρο να απαριθμήσω τη διαχείριση των συμβόλων και παραδειγμάτων επί της αγίας διακυβερνήσεως, όμως στο δικό μου μυαλό είναι μια κυβέρνηση του 1/4 της κοινωνίας, ”ακροδεξιά” στον αδύναμο φτωχοδιάβολο και δειλή στους ”εγκληματίες του λευκού κολάρου”… Υπέρ της παρασιτικής ολιγαρχίας και σε βάρος όλων των άλλων πολιτών….Με όλες τις ενέργειές της επανέφερε την κατασπατάληση των δημοσίων ταμείων, η οικογενειοκρατία θεσμοθετήθηκε ως λόμπυ υποστήριξης μονοπωλίων και σε βάρος της πολυποθούμενης ανταγωνιστικότητας.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το Harvard… ζήλεψε την πολιτική Αυγενάκη και των σταγονιδίων των φιλοναζί και χουνταίων”

  1. Avatarμυρωδιά "ανθρωπίλας"

    Σύμφωνα με το περιοδικό Gala που κυκλοφόρησε χθες με το ΠρώτοΘέμα, οι ολιγάρχες και οι πρίγκιπες μυρίζουν… πολιτισμό και ανθρωπίλα! (Ακολουθούν άρθρα για τη Σάρλοτ του Μονακό-μοντέλο πλέον της Σανέλ-Ναζί και ένα γιο Αρνό)… Και είπα ευτυχώς δεν είχε πάλι κανένα αφιέρωμα σε Κικίλια – Μπαλατσινού γιατί η γλυκειά μουσική της κουλτούρας και της ανθρωπίλας θα ήταν αφόρητη! Και ανάμεσα σε όλους αυτούς εμφανίστηκε η σύζυγος του λογοτέχνη Σαμαράκη, για να δηλώσει το βαρύγδουπο “χρωστάω τα πάντα στον άντρα μου”. Τι πένες είναι αυτές που καταδέχονται να κολακεύουν τους ολιγάρχες και ταυτόχρονα το λαό να τον ονομάζουν “τρολ” που θέλει να επιβάλλει τις “δικές του “υποτιθέμενες ελευθερίες”. Αλλά μην ανησυχείτε.” Ποιος ακούει τη βαβούρα του κόσμου όταν δίπλα ακούγεται η γλυκειά μουσική της κουλτούρας και της ανθρωπίλας”!!!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί