«Παράθυρο» για την άρση του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό

Για να ανοίξουν τα χιονοδρομικά

«Παράθυρο» για την άρση του περιορισμού της μετακίνησης από νομό σε νομό άφησε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην Επιτροπή λοιμοξιολόγων την Παρασκευή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδη είπε πως σε περίπτωση που το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πιθανό να αρθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός νομού με στόχο το άμεσο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε είναι, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση» σημείωσε.

Από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, ωστόσο εμφανίστηκε φειδωλός παραπέμποντας στα επιδημιολογικά δεδομένα και την Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα ερωτηθείς «εξετάζει η Κυβέρνηση την άρση περιορισμών μετακίνησης από Νομό σε Νομό και το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης; Τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν;»

«Η απάντηση είναι παρεμφερής με απάντηση που ήδη έδωσα. Πώς λειτουργούμε μέχρι στιγμής; Ποια είναι η διαδικασία; Η διαδικασία είναι να συλλέγουμε δεδομένα, να μετράμε, να πηγαίνουμε στην Επιτροπή, η Επιτροπή να εισηγείται και να αποφασίζουμε» υπογράμμισε ο Χρήστος Ταραντίλης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί