Νέος συναγερμός στο Καπιτώλιο (Βίντεο)

Νέος συναγερμός σήμανε σήμερα στο Καπιτώλιο μόλις δύο ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κτίριο τέθηκε σε lockdown, με την απόφαση να λαμβάνεται ταχύτατα υπό τον φόβο απειλής μετά από καπνούς που βγαίνουν από κτίριο κοντά στην περιοχή.

Οι αρχές κάλεσαν όσους είναι μέσα στο κτίριο να αποφύγουν τα παράθυρα και να προσπαθήσουν να καλυφθούν με όποιον τρόπο μπορούν.

Η Αστυνομία του Καπιτωλίου έκανε λόγο για «εξωτερική απειλή», με βίντεο να δείχνουν ότι ο καπνός αυξανόταν.

Μάλιστα, οι πρόβες για την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν διακόπηκαν. Η φύση της «απειλής» δεν ήταν άμεσα ξεκάθαρη, ωστόσο το κτίριο μπήκε σε κατάσταση lockdown, με απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Φωτιά σε διπλανό κτίριο

Το πυροσβεστικό τμήμα της Ουάσιγκτον δήλωσε πάντως στη συνέχεια ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε κοντινό δρόμο, αλλά σβήστηκε γρήγορα. «Εκεί οφείλεται ο καπνός που έχουν δει πολλοί» ανακοίνωσε το τμήμα.

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι το λοκντάουν ήρθη και η φωτιά σε κοντινή περιοχή τέθηκε υπό έλεγχο.

«Ως μέτρο προφύλαξης, το Καπιτώλιο των ΗΠΑ έκλεισε προσωρινά. Δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό», ανέφερε νωρίτερα σε ένα tweet η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ.

Το σημερινό λοκντάουν ακολουθεί την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου εναντίον του Καπιτωλίου από υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν τον θάνατο του Ρεπουμπλικανού αντιπροέδρου Μάικ Πενς, που προέδρευε κατά την επικύρωση της εκλογικής νίκης του Δημοκρατικού Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Καπιτωλίου γνωστοποίησε ότι ως προληπτικό μέτρο ο επικεφαλής της έκλεισε το συγκρότημα.

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης ανήρτησε σε μήνυμά της στο Twitter ότι οι πυροσβέστες έσβησαν μια φωτιά, που είχε ξεσπάσει σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο συγκρότημα του Καπιτωλίου.

«Δεν υπάρχουν τραυματισμοί», ανέφερε η πυροσβεστική.

Οι συμμετέχοντες στην πρόβα για την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν οδηγήθηκαν στη ροτόντα του Καπιτωλίου και σε άλλους εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί