Ευθείες απειλές Τσαβούσογλου προς την Ελλάδα: «Δεν θα έχουμε μόνο ατύχημα, θα κάνουμε ό,τι πρέπει»

Μπροστά στον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, από τον οποίο δεν υπήρξε καμμία αντίδραση

Νέες απειλές εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας ο οποίος δεν αντέδρασε.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα, σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο Καστελόριζο, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο άδικο, σε ένα νησί με απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».

«Η Ελλάδα μιλάει για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων… Πρέπει να ονομάζονται Τούρκοι η μειονότητα στη Θράκη» ισχυρίστηκε.

Ο Τούρκος υπουργός υπενθύμισε ότι Αθήνα και Άγκυρα έχουν συμφωνήσει στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, «όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, να φιλοξενήσει η χώρα του μια τέτοια συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί