Καταγγελία: Το Facebook «πνίγει» τη σελίδα µε τις 870 υπογραφές καθηγητών ΑΕΙ

Η Ομάδα «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» καταγγέλλει ότι το Facebook με µία πρωτόγνωρη ενέργεια, στις 10 Ιανουαρίου. «απέρριψε» και εµπόδισε την προώθηση της ανάρτησης µε τις υπογραφές των 870 πανεπιστηµιακών οι οποίοι αντιτίθενται στην εγκατάσταση της ΕΛΑΣ µέσα στα πανεπιστήµια.

Στην καταγγελλία αναφέρεται ότι ήδη από την την 1η Ιανουαρίου παρατηρήθηκαν αποκλεισμοί από το Facebook σελίδων καθηγητών οι οποίοι είχαν δηµοσιοποιήσει το κείµενο υπογραφών. Ταυτοχρονα όπως λένε, επέτρεψε την άγρια δικτυακή επίθεση την οποία ξεκίνησαν επώνυµα πολιτικά στελέχη εναντίον της σελίδας της πρωτοβουλίας των πανεπιστηµιακών.

Και προστίθεται:

«Δυο επώνυµοι, υπερπροβεβληµένοι πολιτικοί, ξεκίνησαν ένα βίαιο υβρεολάγιο, επιτέθηκαν µε χυδαιότητα σε καθηγητές µέλη της πρωτοβουλίας αφήνοντάς υποννοουµενα για αντίποινα. Τους ακολούθησαν στις αναρτήσεις τους, επίσης επώνυµοι µε δεκάδες βίαιες προτροπές όπως: να χρησιμοποιηθούν οι πανεπιστηµιακοί ως πειραµατόζωα η να εγκατασταθεί σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας ένας αστυνοµικός που θα φυτεύει µια σφαίρα στο κεφάλι σε όποιον καθηγητή ή φοιτητή το σηκώσει. Οι αναρτήσεις και τα σχόλια έγιναν µε κοινοποίηση στον προσωπικό λογαριασµό της Υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραµέως.

Στη συνέχεια, αντί να αποκλειστούν οι λογαριασµοί με τις δολοφονικές απειλές, µε τις προτροπές για εξόντωση το Facebook   καθ’ υπόδειξη κάποιου ελληνικού κέντρου διαχείρισης και αξιολόγησης των αναρτήσεων, επέλεξε να κατεβάσει την σελίδα των απειλούµενων ακαδημαϊκών και όχι των απειλούντων. 

Αναµένουµε την πλήρη αποκάλυψη το «ελληνικού κέντρου» που συντονίζει αυτή την διπλή εκστρατεία φίμωσης των «αντιφρονούντων» στα Πανεπιστήµια µε παράλληλες ευθείες απειλές για τη ζωη και την προσωπικη τους ασφάλεια. Αναµένουµε απαντήσεις τόσο από τους διαχειριστές του Facebook όσο και από την Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως η οποία απαθής παρακολούθησε αυτή την επίθεση εναντίον των ιδρυµάτων και των λειτουργών τους.

Ρωτάµε ευθέως την Υπουργό Παιδείας και την Κυβέρνηση: Αυτήν την ασφάλεια εννοείτε ότι θα φέρετε στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά ιδρύµατα;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί