Με κορονοϊό εκπαιδευτικός σε σχολείο της Σητείας

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη

Μπορεί το φαινόμενο των κρουσμάτων κορονοιού στην περιοχή του Δήμου Σητείας να είναι σε ‘’σχετική ύφεση ‘’ τις τελευταίες τρεις – τέσσερις ημέρες ωστόσο  το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και η κατάσταση παραμένει δύσκολη όπως αναδεικνύεται και μετά τις  σημερινές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι αυτή τη  στιγμή όπως ανέφερε και με δηλώσεις του λίγο νωρίτερα ο Δήμαρχος  Σητείας, εκπαιδευτικός σε σχολείο της  Σητείας είναι θετικός έπειτα από rapid test  που έκανε.

“Δεν είχαμε κάποια περιστατικά  τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο η εκτίμηση που συνεχίζει να υπάρχει , είναι ότι γενικά το φαινόμενο είναι σε ύφεση. Το ότι θα υπάρξουν κάποια περιστατικά , θα υπάρξουν. Να είμαστε σίγουροι. Στόχος είναι να περιοριστούν Δεν γίνεται να εξαλειφθεί το φαινόμενο από την μια μέρα στην άλλη. Ο ιός υπάρχει, θα συνεχίσει να υπάρχει . Είμαστε υποχρεωμένοι να λαμβάνουμε μέτρα, είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλασσόμαστε όσο γίνεται καλύτερα, υποχρέωση όλων μας είναι να συνδράμουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες για να επιτελέσουν ένα δύσκολο έργο” ανέφερε ο κ. Ζερβάκης

Αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα και από το μοριακό τεστ που υποβλήθηκε ο εκπαιδευτικός ενώ όπως πρόσθεσε ο κ. Ζερβάκης υπάρχει επικοινωνία  και συνεργασία με την Διεύθυνση του σχολείου η οποία έχει επικοινωνήσει με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση . Ο Δήμος επίσης έχει επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ και τον Ιατρικό Σύλλογο για να εξεταστεί η διενέργεια επιπλέον μοριακά τεστ.

“Η ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΔΥ είναι ότι στην παρούσα φάση δεν θα έχουμε σαφή εικόνα κάτι που για να γίνει θα πρέπει να έχουμε ένα διάστημα τριών έως πέντε ημερών από την εμφάνιση του επιβεβαιωμένου κρούσματος. Εύλογο είναι να υπάρχουν ερωτήσεις , σχετικά με το τι θα γίνει την Δευτέρα. Εκτιμώ ότι πρέπει να περιμένουμε την επιβεβαίωση του κρούσματος από το μοριακό τεστ. Η συνεννόηση είναι   συνεχής με τον ΕΟΔΥ και τις υπηρεσίες. Εμείς θα λάβουμε από εκείνους εντολές για το τι θα κάνουμε . Θα ενημερωθούν στο συγκεκριμένο διάστημα και οι διδάσκοντες και οι γονείς των παιδιών και όποιες αποφάσεις ληφθούν θα είναι προς το γενικό όφελος της υγείας των συμπολιτών μας   . Την προηγούμενη εβδομάδα η παρότρυνση μας ήταν να μην πάνε τα παιδιά στα σχολεία κι εν πολλοίς επιβεβαιωθήκαμε . Δυστυχώς είμαστε ακόμη σε μία δύσκολη κατάσταση . Δεν έχει  αποσαφηνιστεί τίποτα . Όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση , κι εμείς και οι υπηρεσίες και οι δημότες μας” τόνισε.

Οι επαφές του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού βάση της πληροφόρησης που υπάρχει ήταν περιορισμένες ενώ σήμερα  προβλέπεται να γίνει και απολύμανση του σχολικού χώρου

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε με αφορμή φημολογία ότι στην περιοχή της Σητείας  “υπάρχει μεγάλη διασπορά και πολλά κρούσματα τα οποία αποκρύπτονται’” “επιβεβαιώνω ότι ουδέν από αυτά τα σχόλια και τις φήμες είναι αληθής. Στην διάρκεια της εβδομάδας και συγκεκριμένα Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, η ενημέρωση που είχα από τους ιατρούς ιδιώτες ήταν ότι δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό. Το αναφέρω γιατί καλό είναι να μην διαχέονται φήμες οι οποίες δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα . Είναι όμως μία δύσκολη κατάσταση αυτή που βιώνουμε . Είμαστε εδώ με την συνδρομή των υπηρεσιών , των καθ’ ύλη αρμοδίων , των ανθρώπων που είναι εντεταλμένοι για να μας προστατέψουν από μία δύσκολη κατάσταση . Δεν πρέπει να κάνουμε όλοι τους ειδικούς . Ας δείξουμε ψυχραιμία . Είναι μία δύσκολη καμπή η οποία ευχόμαστε να περάσει”.

Anatolh.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί