Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)

Ένας σύγχρονος “Καιάδας” αναβιώνει από το δήμο Ηρακλείου! Σε δυο προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου συνολικά 26 ατόμων, που αναρτήθηκαν στη σελίδα του στις 13 και 14 Ιανουαρίου (χθες και προχθές), υπάρχει κατά λέξη ο όρος:

  “Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να έχουν την υγεία και την φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.  

Δείτε τις προκηρύξεις, τις οποίες υπογράφει η αντιδήμαρχος Μαρία Καναβάκη, εδώ και εδώ

Από πότε, δηλαδή, τα χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα (διαβήτης, υπέρταση, άσθμα κλπ) αποτελούν πρόβλημα για εύρεση εργασίας;

Ασφαλώς και οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη αναφορά όχι μόνο η αντιδήμαρχος, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Απίστευτος όρος σε προκηρύξεις του Δήμου Ηρακλείου: Μόνο υγιείς πολίτες θα προσλαμβάνονται! (έγγραφα)”

  1. Δήμος Σθένης

    Το να ζητάς “υγεία”, “φυσική καταλληλότητα, κ.τ.λ.”, προαπαιτούμενο είναι να διαθέτεις εσύ αυτά τα χαρακτηριστικά. Όταν όμως εκδίδεις τέτοιες αισχρές (για να μιλήσω ήπια) ανακοινώσεις από τη θέση εκπροσώπου ΟΛΩΝ των πολιτών σου (συμπεριλαμβανομένων και των μη αρτιμελών και υγειών, ΑΜΕΑ, κ.τ.λ. που όμως έχουν τις ίδιες ανάγκες και ικανότητες με τους άλλους) αποδείχνεις ότι πρώτα απ’ όλα εσύ δεν διαθέτεις ούτε την απαιτούμενη “ψυχική υγεία”, ούτε και την αναγκαία “λογική υγεία” και επομένως η κατάστασή σου δεν σου “επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητάς σου “.
    Άδικο έχω; Κι αν δεν έχω άδικο, τότε η θέση σου, αν είσαι τέτοιος τύπος, είναι το …κοτέτσι σου (για να ξαναμιλήσω ήπια)!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί