Κορονοϊός: Βαριά πρόστιμα σε επιχειρηματίες στην Κρήτη και συλλήψεις

Καμπάνες σε 3 επιχειρηματίες και σε 132 πολίτες για τα μέτρα κατά του κορονοϊού, επέβαλε χθες η ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Πρόστιμα 3.000 ευρώ επιβλήθηκαν στους ιδιοκτήτες ενός βιβλιοπωλείου και ενός εστιατορίου στο Ηράκλειο, καθώς είχαν ανοίξει και λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις τους παρά την απαγόρευση.

Στο Ρέθυμνο πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε στον διοργανωτή παρέας στην οποία εντοπίστηκαν συνολικά 20 άτομα να παίζουν χαρτιά. Ο διοργανωτής συνελήφθη τόσο για την παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού, όσο και τη διοργάνωση παράνομου τυχερού παιχνιδιού. Σε όλους τους συμμετέχοντες επιβλήθηκαν πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας αλλά και για “άσκοπες μετακινήσεις”.

Εξάλλου χθες στην Κρήτη βεβαιώθηκαν 132 παραβάσεις των μέτρων ενάντια στον κορονοϊό, 41 για μάσκα και 91 για “άσκοπες μετακινήσεις”.

Για μη χρήση μάσκας:

-7 στα Χανιά,

-11 στο Ρέθυμνο,

-18 στο Ηράκλειο,

-5 στο Λασίθι.

Για “άσκοπες μετακινήσεις”:

– 20 στα Χανιά,

-27 στο Ρέθυμνο,

-42 στο Ηράκλειο,

– 2 στο Λασίθι

 28.000 ευρώ κατέσχεσε η αστυνομία στο Ρέθυμνο

Το δελτίο τύπου της αστυνομίας για το περιστατικό στο Ρέθυμνο:

Συνελήφθησαν, χθες (14.01.2021) το απόγευμα σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Ρεθύμνης και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης, είκοσι άτομα και συγκεκριμένα 19 ημεδαποί και αλλοδαπός, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων, που διενεργούνται για την καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων καθώς και προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, χθες (14.01.2021) το απόγευμα, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε οικία σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε δεκαεννέα (19) άτομα την συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου με κύβους (ζάρια), στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της οικίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 27.495 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,
  • ένα ζεύγος ζάρια,
  • 300 μάρκες πονταρίσματος, διαφόρων χρωμάτων και αναγραφόμενων ποσών και μία μεγάλη μάρκα “DEALER”, 
  • 400 όμοιες μάρκες,
  • 08 πλήρεις τράπουλες, 
  • επιπλέον τραπουλόχαρτα,
  • 4 τραπέζια με μπλε τσόχα

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα  πρόστιμα και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 8 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί