Πώς η Μ. Παγώνη «άδειασε» τον Κ. Μητσοτάκη για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να επιμένει στο αφήγημα ότι έχουν ενισχυσθεί με προσωπικό τα νοσοκομεία, οι νοσοκομειακοί γιατροί τον διαψεύδουν όμως, ζητώντας επιτακτικά προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Ο πρωθυπουργός και στη συνέντευξή του την Τρίτη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και το φθινόπωρο η κυβέρνηση προετοιμάστηκε και ενίσχυσε το ΕΣΥ με περισσότερα κρεβάτια στις ΜΕΘ και με πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλευτές.

Λίγες ώρες μετά, από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διέψευσε τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας με δραματικό τόνο, ζήτησε την άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων με γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου όπως, είπε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην πίεση από τη συνεχιζόμενη πανδημία.
«Υπάρχει πρόβλημα. Γι’ αυτό και ζητάω την ενίσχυση με γιατρούς και νοσηλευτές» είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η Μ. Παγώνη, επίμεινε για τις κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και επεσήμανε ότι η πίεση σε γιατρούς και νοσηλευτές θα ενταθεί μετά την αιφνίδια απόφαση του υπουργείου Υγείας να γίνονται και οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι το περίφημο εθνικό σχέδιο εμβολιασμών αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στο κενό αφού η κυβέρνηση με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των άνω των 85 ετών, διαπίστωσε ότι τα Κέντρα Υγείας δεν μπορούν να κάνουν τους εμβολιασμούς αφού δεν έχουν ενισχυθεί με προσωπικό.

Δείτε επίσης: Νέο αλαλούμ με τους εμβολιασμούς: Τώρα τους μεταφέρουν και στα νοσοκομεία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί