Λαϊκή Συσπείρωση Λασιθίου κατά Μπορμπουδάκη: «Ούτε ένας γιατρός δεν έχει επισκεφτεί το Παλαίκαστρο»

«Πολύ “προσεκτικά” (πονηρά) η Κα Μπορμπουδάκη μιλάει για μη αρμοδιότητα στην οργάνωση των συσκέψεων αλλά δεν μπορεί να μην αφουγκράζεται την ανησυχία και τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματα που θέτει ο λαός της Σητείας. Με δημόσια παρέμβαση 5 λεπτών μας “ξεπέταξε” με ότι πιο γενικόλογο μπορούσε να ειπωθεί»

Δήλωση του επικεφαλής και δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Λασιθίου, Σ.Συμεωνίδη με αφορμή απάντηση της 7ης ΥΠΕ σε δημοσίευμα που αφορα το Δήμο Σητείας:

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης εξέδωσε απάντηση σε δημοσίευμα αρθρογράφου στο site του Ρ/Σ Style 100 fm. Προσπερνάμε ότι δεν ένιωσε την ίδια “ανάγκη” όταν ενημερωνόταν για τα μέτρα που διεκδικεί η επιτροπή κατοίκων και φορέων Παλαικάστρου. Στην απάντηση της:

-Μας διαβεβαιώνει ότι: «ουδέποτε κλήθηκε να παρευρεθεί διαδικτυακά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και αρνήθηκε. Αντίθετα, έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητα της να συμμετέχει όποτε κριθεί αναγκαίο, για την ενημέρωση του Δ.Σ. του Δήμου και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία». Την ενημέρώνουμε ότι ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ να απαντήσει στα αιτήματα των κατοίκων και φορέων του Παλαικάστρου που υιοθετούνται από όλους τους κατοίκους και φορείς του ευρύτερου Δήμου Σητείας. Ακόμα και το Δημοτικό Συμβούλιο που πήρε απόφαση στήριξης των αιτημάτων – έστω κουτσουρεμένη- θέλει απαντήσεις και κυρίως πρακτική εφαρμογή των αυτονότητων αιτημάτων. Το ότι ο Δήμαρχος δεν τις τα έθεσε δημόσια όταν την συνάντησε είναι άλλο ζήτημα…-Μας λένε ότι η Κα Μπορμπουδάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΤΚ Παλαικάστρου και εκπροσώπους της ΤΚ, όχι με περισσότερους για λόγους «υγειονομικής απομόνωσης». Θα μπορούσε να βρει καλύτερη δικαιολογία για να αγνοήσει τη συνάντηση με μία αντιπροσωπεία(έστω διαδικτυακά) 200 και πλέον Παλαικαστριανών που υπογράφουν.

-Πολύ “προσεκτικά”(πονηρά) η Κα Μπορμπουδάκη μιλάει για μη αρμοδιότητα στην οργάνωση των συσκέψεων αλλά δεν μπορεί να μην αφουγκράζεται την ανησυχία και τα ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ που θέτει ο λαός της Σητείας. Με δημόσια παρέμβαση 5 λεπτών μας “ξεπέταξε” με ότι πιο γενικόλογο μπορούσε να ειπωθεί.

-Η διοικηση της 7ης ΥΠΕ υπερασπίζεται «τα επιστημονικά πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας που οφείλουμε να ακολουθούμε κατά περίπτωση και τα οποία καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.» τα οποία όμως έχουν χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις του ελληνικού λαού και ΚΥΡΙΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ . Ο κόσμος απαιτεί: ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ και μην υλοποιείτε πολιτικές αποφάσεις (…τελικά) που κριτήριο τους έχουν την λογική του κόστους οφέλους και αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα που ο έχων έχει ελπίδα ενώ ο φτωχός αφήνεται στην μοίρα του.

-Αναφέρεται για την αναβολή των drive-through rapid test… Ε της λέμε: ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΤΟ ΑΜΑΞΙ τα τεστ κύριοι και κυρίες της 7ης ΥΠΕ και της ΚΟΜΥ Λασιθίου. Έχουν περάσει 7 ολόκληρες μέρες από την τελευταία φορά που έγιναν μαζικά τεστ στον πληθυσμό και μόλις σήμερα γίνονται στην Ζάκρο (7 μέρες μετά!!!). Δεν υπάρχει δικαιολογία που δεν πήγατε από τα σπίτια των ανθρώπων, ούτε καν για να πάρετε τον πυρετό τους. Με τη μέθοδο ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ (door to door που αρέσει στην κυβέρνηση σας να χρησιμοποιεί την αγγλική….) θα είχαν γίνει σε όλη την Δημοτική ενότητα Ιτάνου από το Σαββατοκύριακο.

-Αναφέρονται στην εμβοιαστική κάλυψη όμως η εμβολιαστική κάλυψη θα ολοκληρωθεί τέλος του χρόνου και αν… ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ!!! Δεν έχει επισκεφθεί ούτε ένας ιατρός το χωριό… ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ… τηλεφωνικά δίνονται οι αντιβιώσεις και αφού επιδεινωθεί η υγεία των ανθρώπων. Είστε απαράδεκτοι που δεν έχετε στελεχώσει τα περιφερειακά ιατρεία, δεν έχετε πάρει έκτακτα μέτρα ενίσχυσης του Νοσοκομείου Σητείας που είχε τραγικες ελλείψεις πριν την Πανδημία. Φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 10ετίας για αυτό, καμία δεν μας άφησε “παραπονεμένο” η αλήθεια είναι.

Αν θέλετε να συνεργαστείτε να εφαρμόσετε τα μέτρα που απαιτεί ο Σητειακός Λαός και να μην “τρομοκρατείτε” με τις επιστολές-απαντήσεις σας  όποιον τολμάει να τα θέτει στον δημόσιο λόγο γιατί αντιλαμβάνεται ότι κάθε λεπτό που χάνεται είναι κρίσιμο. 

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ

Δημόσια, δωρεάν, μαζικά, επαναλαμβονόμενα διαγνωστικά τεστ σε όλο τον πληθυσμό του Δήμου Σητείας, για να μπορεί να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης και να παρέχεται η φροντίδα που απαιτείται σε όλους τους ασθενείς. 

-Ενίσχυση των δημοσίων μονάδων υγείας, του Νοσοκομείου-ΚΥ Σητείας, της ΠΦΥ όπως και όλων των μονάδων του Νομού γιατί η υγειονομική πίεση αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

-Να εγκατασταθεί ιατρικό-νοσηλευτικό κλιμάκιο στην ΤΚ Παλαικάστρου για όλο το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας για την ιατρική, ψυχολογική και άλλη στήριξη των κατοίκων γιατί η ΠΦΥ ουσιαστικά απουσιάζει ακόμα και πριν την πανδημία. Ενισχύστε τα περιφερειακά ιατρεία του Δήμου.

-Να εξασφαλιστεί  η συνταγογράφηση φαρμάκων, τροφίμα και άλλα είδη ανάγκης γιατί να να είναι ασφαλείς οι ασθενείς και οι γύρω τους. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ.

-Για όσους ασθενείς κριθεί ότι δε χρήζουν νοσηλείας στο νοσοκομείο, να εξασφαλιστεί  με ευθύνη κυβέρνησης-περιφέρειας-δήμου ότι θα διαμένουν χωριστά από τους οικίους του επιτάσσοντας ξενοδοχειακές μονάδες για το διάστημα της υποχρεωτικής καραντίνας, με μέριμνα για παρακολούθησή τους από εξειδικευμένο προσωπικό, εξασφάλιση διατροφής κα, για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης, για να μην νοσήσουν το επόμενο διάστημα όσοι είναι αρνητικοί.

Η ανακοίνωση που είχε προηγηθεί από την 7η ΥΠΕ Κρήτης:

Σε απάντηση δημοσιεύματος σας στις 10.1.2021, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης ουδέποτε κλήθηκε να παρευρεθεί διαδικτυακά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και αρνήθηκε. Αντίθετα, έχει δηλώσει τη διαθεσιμότητα της να συμμετέχει όποτε κριθεί αναγκαίο, για την ενημέρωση του Δ.Σ. του Δήμου και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης μετέβη στη Δημοτική Ενότητα Ιτάνου, του Δήμου Σητείας, το Σάββατο 9.1.2021, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους στο Παλαίκαστρο, να συναντηθεί με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας και να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στην  υποστήριξη της υγείας των κατοίκων της, δεδομένων των μέτρων υγειονομικής απομόνωσης που ισχύουν στην περιοχή.

Επίσης, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, για την οργάνωση της οποίας η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης δεν είχε καμία αρμοδιότητα.  

Σχετικά με τη συνέχιση διενέργειας τεστ στο Παλαίκαστρο, όπως επαρκώς εξηγήθηκε, η δράση δεν ενδείκνυται σύμφωνα με τα επιστημονικά πρωτόκολλα διαχείρισης της πανδημίας που οφείλουμε να ακολουθούμε κατά περίπτωση και τα οποία καθορίζονται από τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Η διενέργεια rapid test μέσα από αυτοκίνητο διενεργείται με ασφάλεια, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Συνθήκη την οποία παρακολουθεί η επόπτρια ΚΟΜΥ Λασιθίου, προκειμένου να ανακοινωθεί η ημερομηνία διενέργειας τους στη Σητεία.

Η εμβολιαστική κάλυψη των υγειονομικών διενεργείται ομαλά σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Η Διοίκηση της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης και οι Διοικητές των νοσοκομείων βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και σε πλήρη ετοιμότητα. Ετοιμότητα που οδήγησε στην χωρίς προβλήματα έως σήμερα αντιμετώπιση της πανδημίας στην Κρήτη, την πρόσληψη προσωπικού και τη δημιουργία κλινών, βάση του εγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου κάθε νοσοκομείου.

Η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία κατά την οποία υλοποιείται η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται πάντοτε πρόθυμη σε κάθε γόνιμη πρόταση συνεργασίας.

Ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης σχετικά με την μετάβαση της κας Μπορμπουδάκη στο Παλαίκαστρο και τη Σητεία δεν υπήρξε, αφενός για λόγους διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, καθώς η τοπική κοινότητα τελεί σε υγειονομική απομόνωση, αφετέρου λόγω σεβασμού στις αρμοδιότητες του φορέα που απευθύνει την πρόσκληση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί