Απόστρατοι αστυνομικοί καταδικάζουν την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας

Κόντρα στις προθέσεις της κυβέρνησης για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας τάσσεται η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών. 

Σημειώνεται ότι η αρμόδια υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε σήμερα τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια, αλλά και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως αναφέρει η Κίνηση, η απόφαση για ίδρυση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση παθογενειών στο χώρο των πανεπιστημίων, όπως ισχυρίζονται οι συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά στο χτύπημα των φοιτητικών αγώνων και στον απόλυτο έλεγχο της συνολικής λειτουργίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Επισημαίνει επίσης ότι η ίδρυση της ΟΠΠΙ βάζει τους αστυνομικούς απέναντι στους φοιτητές, στα δικά τους παιδιά, και σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, προσθέτοντας ότι τόσο οι φοιτητές όσο και οι πανεπιστημιακοί και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα αστυνομικής φύσης αναφύονται μέσα στους χώρους των ιδρυμάτων.

Η ανακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών

«Καταδικάζουμε την ίδρυση «πανεπιστημιακής αστυνομίας» της ΕΛ.ΑΣ.»

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ίδρυση Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (ΟΠΠΙ) της  Ελληνικής Αστυνομίας, όπως εξαγγέλθηκε από τον υπουργό προστασίας του πολίτη και την υπουργό παιδείας, με νομοσχέδιο που καταθέτει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια απόφαση που δεν στοχεύει στην αντιμετώπιση παθογενειών στο χώρο των πανεπιστημίων, όπως ισχυρίζονται οι συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά στο χτύπημα των φοιτητικών αγώνων και στον απόλυτο έλεγχο της συνολικής λειτουργίας της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ίδρυση της ΟΠΠΙ με την αρχική πρόσληψη άλλων 1.000 ειδικών φρουρών για να τη στελεχώσουν και η υπάγωγή της στην Ελληνική Αστυνομία, με αρμοδιότητες τον καθολικό έλεγχο της πρόσβασης στο χώρο των Πανεπιστημίων και την παρακολούθηση της δράσης των εργαζόμενων και των φοιτητών καταπατά τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μέσα στα Α.Ε.Ι. Με την ένταση της καταστολής επιδιώκει την αποκοπή των Πανεπιστημίων από τους λαίκούς αγώνες και τη συλλογική πολιτική και κοινωνική δράση. Για το λόγο αυτό η απόφαση της κυβέρνησης μας αφορά όλους.

Ιδιαίτερα για τους αστυνομικούς επισημαίνουμε ότι η ίδρυση της ΟΠΠΙ τους βάζει απέναντι στους φοιτητές, στα δικά τους παιδιά, και σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, αφού σε όλους είναι γνωστό, ότι η απόφαση αυτή συνδέεται με την ένταση του αστυνομικού αυταρχισμού και της καταστολής. Τα όποια προβλήματα αστυνομικής φύσης αναφύονται μέσα στους χώρους των Πανεπιστημιών, μπορούν να αντιμετωπιστούν και με την υφιστάμενη νομοθεσία. Εξάλλου, τόσο οι φοιτητές όσο και οι πανεπιστημιακοί και οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια έχουν αποδείξει με τους αγώνες και τη στάση τους, ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά.

Γι’ αυτό παράλληλα, με την καταδίκη  της κυβερνητικής απόφασης για την ίδρυση της λεγόμενης «πανεπιστημιακής αστυνομίας», εκφράζουμε και τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των φοιτητών, των πανεπιστημιακών και των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια, για να μείνουν τα αυταρχικά κυβερνητικά σχέδια στα χαρτιά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί