«Αδειάζει» τον Αυγενάκη ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Οι δηλώσεις του υφυπουργού στο χώρο του κολυμβητηρίου ήταν ακριβώς αντίθετες από αυτό που είπε σε συνέντευξη του – “Δεν έχουμε πάρει κάποιο έγγραφο, ούτε μας έχει γίνει κάποιο τηλέφωνο, ούτε γνωρίζουμε κάτι…”

«Ουδέποτε ο κ. Αυγενάκης ή το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο οτιδήποτε» σημειώνει σε δηλώσεις του στο zarpanews ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος. Ο κ. Διαμαντόπουλος απαντά έτσι στις σχετικές αναφορές που είχε κάνει ο Λευτέρης Αυγενάκης σχετικά με το κολυμβητήριο που βρίσκεται στο Ακρωτήρι, περιμένοντας, όπως είχε πει, «την πρόταση που θα μας έστελναν για να δούμε και να κάνουμε για τυχόν συνεργασία».

«Δεν έχουμε πάρει κάποιο έγγραφο, ούτε μας έχει γίνει κάποιο τηλέφωνο, ούτε γνωρίζουμε κάτι… Το διαβάσαμε μετ’ εκπλήξεως στο Zarpa», σημειώνει ο κ. Διαμαντόπουλος στον οποίο απευθυνθήκαμε για διευκρινίσεις.

«Ουδέποτε ο κ. Αυγενάκης ή το υφυπουργείο Αθλητισμού έχει ζητήσει από το Πολυτεχνείο οτιδήποτε. Στις δηλώσεις που έκανε στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου όταν ήταν στα Χανιά είπε ότι ιδιοκτήτης είναι το Πολυτεχνείο, άρα εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε. Το Πολυτεχνείο έχει κάνει δύο μελέτες για το κολυμβητήριο, τις οποίες έχουμε αποστείλει επί προηγούμενης κυβέρνησης στο υπουργείο Αθλητισμού. Ουδέποτε υπήρξε κάποια κίνηση από την πλευρά της κεντρικής πολιτείας. Εμείς θα προσπαθήσουμε με τις δικές μας, μικρές δυνάμεις να βρούμε κάποια λύση», τονίζει ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από την αυτοψία του κ. Αυγενάκη στο κολυμβητήριο, στις δηλώσεις που είχε παραχωρήσει.

Σχετικά με τις προθέσεις του Πολυτεχνείου που υπάρχουν γενικότερα για το κολυμβητήριο, ο κ. Διαμαντόπουλος απαντά: «Το κολυμβητήριο δεν έγινε από το Πολυτεχνείο και για το Πολυτεχνείο. Εγινε λόγω των Ολυμπιακών έργων. Το Πολυτεχνείο είχε παραχωρήσει την χρήση γης στον τότε Δήμο Ακρωτηρίου και μετά επί της ουσίας θα το αξιοποιούσε ο τότε δήμος Ακρωτηρίου. Η εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου οδήγησε σε αυτή την κατάσταση και το Πολυτεχνείο θα προσπαθήσει εκ των ενόντων, με τις δικές του, μικρές δυνάμεις να βρει μία λύση. Δεν έγινε για μας».

Τι εννοείτε λύση; Ποια εκτιμάτε ότι μπορεί να είναι αυτή;

«Μία ιδέα η οποία υπάρχει είναι να βρούμε κάποιο τρόπο αξιοποίησης όλου του οικοπέδου, το οποίο υπάρχει εκεί και ανήκει στο Πολυτεχνείο, ενδεχομένως μέσω ΣΔΙΤ και μέσα σε αυτό να εντάξουμε και το κολυμβητήριο έτσι ώστε να μπορέσει όταν ολοκληρωθεί να υπάρχει και ένας φορέας ο οποίος θα το λειτουργήσει, δηλαδή κάποιος ιδιώτης. Αλλιώς, δεν μπορώ να σκεφτώ… Εμείς δεν έχουμε τους πόρους. Το δικό μας πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι εξαιρετικά μικρό, δε φτάνει ούτε καν για τα δικά μας έργα».

Πάντως ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί ενδεχομένως ότι βάσει αυτών που είχατε συζητήσει κατά την επίσκεψή του στο κολυμβητήριο θα έπρεπε να του έχετε παρουσιάσει κάποια πρόταση για το πώς θα μπορούσε το κολυμβητήριο να προχωρήσει.

«Μα εμείς δεν έχουμε πάρει κάποιο έγγραφο, ούτε μας έχει γίνει κάποιο τηλέφωνο, ούτε γνωρίζουμε κάτι… Το διαβάσαμε μετ’ εκπλήξεως στο zarpa. Και οι δηλώσεις του υφυπουργού στο χώρο του κολυμβητηρίου ήταν ακριβώς αντίθετες από αυτό που είπε σ’ εσάς. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του κάθε πολιτικού, ο εκάστοτε πρύτανης δεν είναι πολιτικό πρόσωπο».

Ο κ. Αυγενάκης έχοντας απέναντί του πολιτικούς των Χανίων. Δεξιά των κ.κ. Βολουδάκη και Διγαλάκη διακρίνεται ο κ. Διαμαντόπουλος.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε φιλοξενηθεί πριν από λίγες ημέρες στον “αέρα” του Zarpa Radio μετά την ανάρτηση στη ΓΓΑ για την επερχόμενη υπογραφή της προγραμματικής με τον ΟΑΚ για τις μελέτες στο κολυμβητήριο (Ν. Χώρας). «Υπάρχει και ένα δεύτερο κολυμβητήριο, μια αμαρτωλή ιστορία και αναφέρομαι σε αυτό που ανήκει στο Πολυτεχνείο. Αλλη ιστορία αυτή…», είχε σημειώσει ο κ. Αυγενάκης. «Ακόμα περιμένουμε την πρόταση από το Πολυτεχνείο Κρήτης που θα μας έστελναν εκείνοι για να δούμε και να κάνουμε για τυχόν συνεργασία. Δεν έχουμε εμείς το δικαίωμα γιατί δεν ανήκει σ’ εμάς, ανήκει στο Πολυτεχνείο, σε έκταση του Πολυτεχνείου», είχε δηλώσει.

Zarpanews.gr – Μάκης Καρτσωνάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί