Υποκριτές: Επικρίνουν τον Τζόνσον για την ποδηλατάδα, τα Μέσα που απέκρυψαν τις βόλτες του Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Θέμα στα περισσότερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης –διαδικτυακά και τηλεοπτικά- έγινε η ποδηλατάδα του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σε πάρκο το οποίο απέχει από την οικεία του περίπου ένδεκα χιλιόμετρα.

Ο τηλεοπτικός και διαδικτυακός ΣΚΑΪ, το protothema.gr, το iefimerida.gr και πολλές ακόμη ιστοσελίδες, προέβαλαν τη συγκεκριμένη είδηση, υπογραμμίζοντας τον σάλο που έχει δημιουργηθεί στο υπό αυστηρό λοκ ντάουν Ηνωμένο Βασίλειο, από τη βόλτα του κ. Τζόνσον.

Πρόκειται για τα ίδια Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία απέκρυψαν παντελώς την ποδηλατάδα του δικού μας πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, η οποία μάλιστα απέχει από την οικία του Κυριάκου Μητσοτάκη πάνω από 40 χιλιόμετρα.

Είναι μάλιστα ενδιαφέρον ότι οι ίδιες ιστοσελίδες, αλλά φυσικά και ο τηλεοπτικός ΣΚΑΪ, όχι απλώς δεν είχαν προβάλλει τη βόλτα του πρωθυπουργού μετά της συζύγου του, τα ενσταντανέ του κ. Μητσοτάκη σχεδόν με κάθε πολίτη που συνάντησε στον δρόμο του και τα… μαθήματα μοτοκρός της Μαρέβας Γκραμπόφσκι, αλλά είχαν αφήσει να περάσει στα «ψηλά» ακόμη και η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Με άλλα λόγια, οι ίδιοι που σήμερα επικρίνουν -ορθώς- τον Μπόρις Τζόνσον, όχι απλώς δεν παρείχαν όπως υποχρεούνται ενημέρωση στον κόσμο για τις βόλτες του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από τον τόπο διαμονής του, αλλά επέλεξαν και να μην προβάλλουν επαρκώς την απάντηση του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός ήταν απλώς «ανθρώπινος».

Ζητάει απαντήσεις ο Τύπος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιθέτως, σύσσωμος ο Τύπος, συμπεριλαμβανομένου του κρατικού BBC, ζήτησε ως όφειλε απαντήσεις, προβάλλοντας επαρκώς το θέμα που αποκάλυψε η Evening Standard του Λονδίνου.

Πάντως, ακριβώς όπως συνέβη και στην Ελλάδα, ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Κιτ Μόλτχαους δήλωσε ότι οι τοπικές βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει του lockdown που έχει επιβληθεί. Ο ίδιος, ερωτηθείς αν οι μεγαλύτερες βόλτες με το ποδήλατο επιτρέπονται βάσει των κανόνων του lockdown, ο υφυπουργός δήλωσε στο Sky News: «Ναι. Αυτό που ζητάμε από τον κόσμο να κάνει όταν ασκείται είναι να μένει σε τοπικό επίπεδο, τώρα το τοπικό επίπεδο είναι ανοιχτό σε ερμηνείες αλλά ο κόσμος γνωρίζει εν γένει τι σημαίνει τοπικό»«Αν πραγματικά (…) κάνεις άσκηση και δεν βγαίνεις έξω για άλλον σκοπό, κοινωνικούς σκοπούς, τότε αυτό φαίνεται απολύτως λογικό», συμπλήρωσε.

Επίκαιρη ερώτηση για τις βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις βόλτες του κ. Μητσοτάκη στην Πάρνηθα. Ο κ. Αρσένης σημειώνει στην ερώτησή του ότι «στις 29 Νοεμβρίου 2020 ο πρωθυπουργός μετέβη για άθληση στην Πάρνηθα, σε απόσταση μεγαλύτερη των 45 χλμ. από την κατοικία του. Από τα βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι πολίτες είδαν την κα Μητσοτάκη να παίρνει μία από τις μηχανές motocross και να κάνει επιδεικτικά χρήση της μέσα σε δασική περιοχή».

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για το συγχρωτισμό χωρίς μάσκα» συνεχίζει ο βουλευτής, «αλλά υπεραμύνθηκε του νομίμου της μετάβασης για άθληση σε περιοχή εκτός δημοτικής ενότητας. Ωστόσο δεν αποκάλυψε το σημείο άθλησης αλλά ούτε και απολογήθηκε για τις παράνομες δραστηριότητες εντός δασικών και προστατευόμενων περιοχών. Πολίτες που τον μιμήθηκαν στην άθληση εκτός της δημοτικής τους ενότητας και εντός περιφερειακής ενότητας δέχθηκαν πρόσημο για παράνομη μετακίνηση».

«Επιπλέον», καταλήγει ο κ. Αρσένης διαφαίνεται ανεξέλεγκτη παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας με διαρκείς πλέον καταγγελίες για μαζική παρουσία motocross εντός περιοχών προστασίας σε τμήματα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Εθνικού Πάρκου Σχινιά, Αισθητικού Δάσους Καισαριανής, του Ποικίλου Όρους κλπ. Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται η κίνηση εντός δασικών περιοχών με μηχανοκίνητα οχήματα πέραν των ασφαλτοστρωμένων οδών, καθώς και ο μηχανοκίνητος αθλητισμός».

Τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι:

Ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη να ελέγχει για παράνομες δραστηριότητες εντός Εθνικών Δρυμών, Εθνικών Πάρκων και Προστατευόμενων Περιοχών; Με ποια μέσα επιτελούν το έργο τους οι εν λόγω υπάλληλοι και πόσοι είναι σε αριθμό;

Πόσες παραβάσεις της νομοθεσίας σε δασικές και προστατευόμενες περιοχές έχουν καταγραφεί για motocross μετά τις 29 Νοεμβρίου 2020 και εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί