Πώς η ΥΠΕ Κρήτης αγόρασε γάντια πιο ακριβά κι από τη λιανική και 400% πάνω από το Παρατηρητήριο! (έγγραφα)

Οι “άριστοι” της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης συνεχίζουν ανεξέλεγκτα να προκαλούν σα να τους ανήκουν το κράτος, οι νόμοι και οι διαδικασίες! Μετά τις εκατοντάδες προσλήψεις από το παράθυρο, συγγενών και κομματικών φίλων, τις καθαιρέσεις όποιων δε συμφωνούν πολιτικά μαζί τους, τις περίεργες απευθείας αναθέσεις, το Candiadoc φέρνει σήμερα στο φως μια ακόμα υπόθεση τουλάχιστον μη χρηστής διοίκησης.

Η διοίκησης της ΥΠΕ Κρήτης αγόρασε με τη μέθοδο της “έρευνας αγοράς”, δηλαδή στην πραγματικότητα χωρίς διαγωνισμό, γάντια προστασίας των υγειονομικών του νησιού πληρώνοντας τιμές που είναι όχι μόνο πολύ μεγαλύτερες από τις ανάλογες προμήθειες του δημοσίου ή τις ανώτατες τιμές του Παρατηρητηρίου του υπουργείου Υγείας, αλλά ακόμα και από αυτές του λιανικού εμπορίου αλλά και από αυτές που ο ίδιος προμηθευτής έδωσε σε άλλα νοσοκομεία! Δηλαδή αγόρασε γάντια σε μια μεγάλη ποσότητα και πλήρωσε για το καθένα περισσότερα από όσα θα πλήρωνε ο οποιοσδήποτε πολίτης που θα πήγαινε σε ένα φαρμακείο, κατάστημα ή μέσω διαδικτύου!

Όπως θα δούμε στη συνέχεια, ο ίδιος προμηθευτής μόλις πριν λίγο καιρό δίνει σε νοσοκομείο πολύ μικρότερη ποσότητα, με τιμή σχεδόν 650% φθηνότερη από αυτή που αγοράζει η ΥΠΕ Κρήτης! Ενώ η ΥΠΕ προμηθεύεται σε τιμές σχεδόν 400% πιο ακριβά από αυτές που ορίζει το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Υγείας!

Ας πάμε αναλυτικά στην υπόθεση:

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020 η ΥΠΕ αποφασίζει να αγοράσει, χωρίς διαγωνισμό, 10.000.000 γάντια και κατακυρώνει την προμήθεια στην εταιρεία MILONAS HEALTH A.E. με συνολικό ποσό 1.569.000 ευρώ και με τον ΦΠΑ, 1.663.140 €. Δηλαδή πληρώνει το ένα γάντι 0,1569 €.

Η όλη διαδικασία είναι περίεργη, καθώς πέραν της τιμής που θα αποδειχτεί στη συνέχεια ότι είναι πολλαπλάσια από τις αντίστοιχες προμήθειες των μονάδων Υγείας, η ΥΠΕ Κρήτης επικαλείται προχωρεί στην απευθείας διαδικασία επικαλούμενη την ανάγκη για “επείγουσα προμήθεια μέσων ατομικών προστασίας για την δημιουργία στρατηγικού αποθέματος για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τον κορωνοϊό COVID-19 των Νοσοκομείων, των
δημοσίων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Τοπικών Μονάδων Υγείας ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης
“.

Στην πραγματικότητα όμως φαίνεται η μαζικότητα της προμήθειας σχετίζεται μόνο με τα γάντια και ίσως με ΄να ακόμα είδος προστασίας, και όλα τα άλλα υλικά “μπαίνουν” για να δικαιολογήσουν αυτές τις προμήθειες.

Δείτε την ποσότητα και το συνολικό κόστος για τα γάντια και συγκρίνετε τις υπόλοιπες πληρωμές και ποσότητες.

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το έγγραφο

Η τιμή

Όπως αναφέρεται και στο έγγραφο, η ΥΠΕ αγοράζει 10 εκατομμύρια γάντια νιτριλίου αντί 0,1569 € το ένα.

Δείτε τώρα, εντελώς ενδεικτικά, πόσο θα τα αγοράζαμε ως καταναλωτές, μέσω διαδικτύου, από το λιανεμπόριο.

Από τα 16 παραδείγματα που παρουσιάζουμε, μόνο 2 είναι πιο ακριβά από αυτά της ΔΥΠΕ. Και φυσικά αν αγοράζαμε ως καταναλωτές… 10 εκατομμύρια γάντια, τότε η τιμή θα ήταν πολύ διαφορετική! Κι όμως η ΥΠΕ αγοράζει πιο ακριβά από τον μεμονωμένο καταναλωτή!

Δείτε τώρα πόσο αγόρασε από την ίδια εταιρεία που προμηθεύεται η ΥΠΕ Κρήτης (MILONAS) πολύ μικρότερη ποσότητα σε γάντια το νοσοκομείο Κοζάνης, σε μια αντίστοιχη διαδικασία που έκανε τον Μάρτιο του 2020.

Η τιμή είναι 0,0239 €, δηλαδή μικρότερη κατά 6,5 φορές! Επαναλαμβάνουμε, για μια πολύ μικρή ποσότητα!

Στις 16 Μαρτίου 2020 το Νοσοκομείο Νεάπολης Λασιθίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 2 εκατομμυρίων γαντιών.

“Οι τιμές της προσφοράς δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις αντίστοιχες τιμές του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ
(www.epromy.gr) για τα είδη που είναι ενταγμένα σε αυτό”
, αναφέρει η προκήρυξη.

Ανάλογη αναφορά κάνει το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όταν στις 20 Ιουλίου 2020 προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια 15.030.000 τεμαχίων γαντιών.

Ποια όμως είναι η τιμή του Παρατηρητηρίου του υπουργείου Υγείας; Όπως διαπιστώνουμε, φτάνει στα 0,04 €, δηλαδή η ΥΠΕ Κρήτης προμηθεύτηκε υλικά σχεδόν 400% πιο ακριβά από τις ανώτατες!

Δείτε επίσης ενδεικτικά: ΥΠΕ Κρήτης: Προσλήψεις από το παράθυρο κι όταν κάποιος παραιτηθεί τον αντικαθιστά ο… αδελφός του! (έγγραφα)

 ΥΠΕ Κρήτης: Πανηγυρίζει… 7 ολόκληρες προσλήψεις γιατρών αλλά αποκρύπτει τα 100άδες ρουσφέτια εν μέσω πανδημίας! (έγγραφα)

 Η κρίση ως ευκαιρία για τους “αρίστους”: Όταν η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης διόρισε στη ΔΥΠΕ την αδελφή της… (έγγραφα) 

Η διοικήτρια της ΔΥΠΕ Κρήτης – είχε διορίσει ακόμα και… την αδερφή της- συνεχίζει τις μαζικές προσλήψεις, από το παράθυρο!

ΔΥΠΕάρχης Κρήτης: Παρά τον σάλο, συνεχίζει τις προσλήψεις στο γραφείο της χωρίς καμιά, διαδικασία! (έγγραφα)

Έτσι “ενίσχυσαν” το ΕΣΥ στην Κρήτη: Προσλήψεις κλητήρων, φυλάκων, γραμματέων ή αδερφών, αλλά ελάχιστων γιατρών!

Η ΔΥΠΕάρχης Κρήτης παραδέχεται ότι διόρισε την αδελφή της, αλλά το θεωρεί “φυσικό” και… μας εγκαλεί με θράσος!

Έσπασε τα ρεκόρ προσλήψεων η διοικήτρια της ΥΠΕ Κρήτης: Προσέλαβε… μια ακόμα ΥΠΕ!- Η απίστευτη καταγγελία των εργαζομένων

Πόσα επιδόματα ανέργων κοστίζει η… βάση της TV για να βλέπει άνετα η “άριστη” ΔΥΠΕάρχης Κρήτης; (έγγραφο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί