Κατέθεσαν Πικραμμένος και Άδωνης στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου η οποία ερευνά την υπόθεση της Novartis μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα σήμερα κατέθεσαν ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις τους αμέσως μετά την κατάθεση και οι δύο επέμειναν στο επιχείρημα περί σκευωρίας. Την ίδια ώρα βέβαια που το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γνωμοδότησε ότι η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο και ότι η χώρα μας μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις, ενώ νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε στελέχη της εταιρείας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματισμο΄θς γιατρών.

«Είναι βέβαιο ότι η υπόθεση Novartis σε ότι έχει να κάνει με την οργανωμένη δίωξη των πολιτικών προσώπων κλόνισε τους θεσμούς, υπέσκαψε το κύρος της Δικαιοσύνης και έθεσε σε διακινδύνευση την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πέρα από αυτό όμως έγινε απόπειρα με την υπόθεση αυτή να διχαστεί ο Ελληνικός λαός και θέλω να πω ότι έσταξε δηλητήριο στις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Ευτυχώς η ιστορία αυτή δεν είχε την εξέλιξη και το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσαν να έχει αυτοί που την οργάνωσαν και τη σκαρφίστηκαν και έτσι η Δημοκρατία μας εξακολουθεί αυτή τη στιγμή να λειτουργεί ομαλά και με τις νόμιμες διαδικασίες. Αυτή τη στιγμή η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, οπότε πρέπει με υπομονή να περιμένουμε την ετυμηγορία της», δήλωσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από την πλευρά του και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ένα πολιτικό πρόσωπο για το οποίο η εισαγγελική έρευνα παραμένει ανοικτή.

«Έχω έρθει να καταθέσω κατόπιν προσκλήσεως της κυρίας ανακρίτριας για να ξεσκεπάσουμε οριστικά τη μεγαλύτερη σκευωρία των τελευταίων ετών και τον μεγαλύτερο κίνδυνο που η Δημοκρατία μας είχε από μία ομάδα δολοπλόκων με φυσικό αυτουργό, κατά τη γνώμη μου, την κυρία Τουλουπάκη και ηθικό αυτουργό τον κύριο Παπαγγελόπουλο. Τα υπόλοιπα θα τα βρει το Ειδικό Δικαστήριο, όταν και εφόσον, συνέλθει» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί