Έπαθε «Μητσοτάκη» ο Τζόνσον: Έσπασε την καραντίνα με το ποδήλατό του

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι ζήλεψε την ποδηλατική δόξα του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατηγορείται ότι παραβίασε το αυστηρό lockdown που ισχύει για όλους του υπόλοιπους πολίτες.

Το θέμα κυριαρχεί στα βρετανικά ΜΜΕ, με την αστυνομία αλλά και πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, να υποστηρίζουν στο BBC, ότι ο πρωθυπουργός ασκήθηκε σύμφωνα με τους κανόνες που επιβάλουν τα απαγορευτικά περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν ήταν παράνομο», δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC η αρχηγός της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, Κρεσίντα Ντικ, συμπληρώνοντας, όμως, ότι ένας σαφής ορισμός του τι σημαίνει τοπικά όσον αφορά τα μέτρα θα ήταν χρήσιμος.

«Οτιδήποτε προσφέρει μεγαλύτερη σαφήνεια για τους αστυνομικούς και τον κόσμο εν γένει θα ήταν καλό» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπόρις Τζόνσον σύμφωνα με τα επικριτικά δημοσιεύματα πήγε για ποδήλατο στο Olympic Park στο ανατολικό Λονδίνο, σε απόσταση 11,2 χιλιομέτρων από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Και όπως σημειώνουν αυτό συνιστά παραβίαση των απαγορευτικών μέτρων καθώς το lockdown επιτρέπει την άθληση αλλά σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του κάθε πολίτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί