Ταραντίλης: Η Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Παρασκευή

Κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Αν και η θέση αυτή είναι συνυφασμένη με την πολιτική επικοινωνία, την αντιλαμβάνομαι και ως θεσμική αρμοδιότητα, βαθιά πολιτική. Και αυτό γιατί η επικοινωνία των κυβερνητικών αποφάσεων και θέσεων οφείλει να εγγυάται την έγκυρη, διαφανή και επίκαιρη πληροφόρηση των πολιτών. Πρόκειται για συνταγματικό καθήκον» ανέφερε αρχικά ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς αυτή ήταν η πρώτη του ενημέρωση.

Ο κ. Ταραντίλης αρχικά αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην Πορτογαλία.

Είπε μάλιστα πως αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

«Υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων»

Έπειτα, αναφορικά με την πορεία του κορωνοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου. Υπάρχει μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά και της πίεσης στο Σύστημα Υγείας».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη σε σχέση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Γνωστοποίησε μάλιστα πως κάθε Παρασκευή θα συνεδριάζει η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και στη συνέχεια θα ανακοινώνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τέλος, υπογράμμισε:

«Συνεχίζουμε να παίζουμε άμυνα και, ταυτόχρονα, αναπτύσσουμε την αντεπίθεσή μας με βάση το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης “Ελευθερία”».

Για το άνοιγμα των σχολείων

«Όπως γνωρίζετε, ξεκίνησε από σήμερα το πρωί -ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- η δια ζώσης επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, σε όλες τις περιοχές της χώρας» είπε αρχικά ο Χρήστος Ταραντίλης για το άνοιγμα των σχολείων.

Έπειτα αναφέρθηκε στα δωρεάν τεστ των εκπαιδευτικών:

«Για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας δίνεται στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς https://edu.testing.gov.gr και έχουν ήδη γίνει τα πρώτα τεστ».

Τέλος, υπενθύμισε για άλλη μια φορά τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη έναντι του κορωνοϊού.

«Η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια»

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού ανέφερε «μέχρι στιγμής ο εμβολιασμός στη χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, με μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί 44.620 εμβολιασμοί, δηλαδή το 0,42% του πληθυσμού, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 0,31%».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Βεβαίως, η ταχύτητα των εμβολιασμών εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες των εμβολίων που φτάνουν στη χώρα μας. Μέσα στον Ιανουάριο -με βάση τη συμφωνία που έχει συνάψει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες Pfizer και Moderna και σύμφωνα με την προβλεπόμενη (κατ’ αναλογία του πληθυσμού) κατανομή- η Ελλάδα θα πάρει 424.624 δόσεις, δηλαδή 212.312 εμβόλια. Και οι ποσότητες αυτές θα αυξηθούν σημαντικά κατά το επόμενο διάστημα. Είναι, άλλωστε, καλά γνωστό ότι η Ελλάδα έχει κλειδώσει, στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, τις δόσεις που της αναλογούν και φτάνουν για τον εμβολιασμό περίπου 15 εκατομμυρίων πολιτών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί