Παπαθανάσης: Μετά το click away έρχονται οι αγορές με ραντεβού στα καταστήματα

«Πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα στην εστίαση»

Στο σχέδιο της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο που παραμάνει κλειστό, λόγω lockdown, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αποκαλύπτοντας πως μετά το click away θα ακολουθήσουν οι αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Παπαθανάσης, αναφέρθηκε στην ανησυχία που εκδηλώνει ο εμπορικός κόσμος ενώ ξεκίνησαν οι χειμερινές εκπτώσεις, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι πάνω από όλα πρέπει να μπει η υγεία.

«Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο. «Πέραν των μέτρων, τα οποία συνεχίζονται, με την πρώτη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί να ανοίξει η παράδοση εκτός, θα γίνει. Το υπουργείο έχει και τους κανόνες και τα μέτρα που μπορεί να λειτουργήσει. Το click away ήταν ένα μέτρο, το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά, υπήρχε ένας επιπρόσθετος τζίρος, καθότι οι μεταφορικές δεν μπορούσαν να παραδώσουν», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Μάλιστα, αποκάλυψε ότι το επόμενο στάδιο μετά το click away, θα είναι το ραντεβού εντός του καταστήματος. «Το ραντεβού μπορεί να είναι με ένα ή και περισσότερα άτομα, σύμφωνα με το εμβαδόν του καταστήματος», σημείωσε.   Αναφερόμενος στην εστίαση, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα, κάτι που δεν επιτρέπει μέχρι στιγμής ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού.

  «Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί