Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία

Το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σχεδόν βέβαια θεωρείται πλέον η αύξηση της στρατιωτικής θητείας.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε την Δευτέρα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη, μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα“, η απάντηση ήταν ξεκάθαρη: “Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει πολλές για την ανάγκη ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων και η αύξηση της θητείας κινείται σ’ αυτήν την κατέθυνση. Δεν τίθεται όμως θέμα στράτευσης υποχρεωτικά στα 18 χρόνια”.

Αρα, λοιπόν, η στρατιωτική θητεία αναμένεται να αυξηθεί από τους 9 στους 12 μήνες χωρίς όμως να καθίσταται υποχρεωτική η στράτευση στα 18 χρόνια (κάτι που είχε ακουστεί τους προηγούμενους μήνες).

Αυτό που απομένει να δούμε είναι το πότε θα αποφασιστεί επισήμως η αύξηση της θητείας και πότε το μέτρο θα ανακοινωθεί με δεδομένο ότι χρειάζεται και προετοιμασία από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οσοι δε έχουν προγραμματίσει να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο άμεσο μέλλον καλό θα είναι μάθουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς το χρόνο αυτής έτσι ώστε να προγραμματίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Από Μάιο η αύξηση σε 12μηνο

Ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Άμυνας προέβλεπε να αυξηθεί η στρατιωτική θητεία από 9 σε 12 μήνες στην ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες του Open TV, ο συγκεκριμένος προγραμματισμός έχει καθυστερήσει και το πιθανότερο είναι η αύξηση στη θητεία των στρατιωτών του Στρατού Ξηράς να γίνει στην κατάταξη του Μαΐου.

Σημειώνεται ότι η θητεία είναι ήδη 12μηνη στον Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό και γι’ αυτό το λόγο η αύξηση δεν θα επηρεάσει αυτά τα δύο Σώματα. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η θητεία δεν θα αυξηθεί για όλους τους οπλίτες του Στρατού Ξηράς αλλά μόνο για όσους δεν υπηρετούν σε περιοχές της μεθορίου.

Συγκεκριμένα, όσοι στρατιώτες υπηρετήσουν όλη τη θητεία τους σε νησιά και Έβρο θα εξακολουθούν να υπηρετούν για 9 μήνες. Εάν όμως ύστερα από τη βασική τους εκπαίδευση πάρουν μετάθεση για στρατόπεδο που δεν ανήκει στις παραπάνω περιοχές οι στρατιώτες θα υπηρετούν 3 μήνες παραπάνω.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί