Μετά τη Γερμανία: Και η Κύπρος προχωράει σε διμερή συμφωνία για εμβόλια

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης επιβεβαίωσε πως αποτάθηκε στο Ισραήλ με στόχο να εξασφαλίσει έξτρα αριθμό εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Η παραδοχή του Κύπριου Προέδρου επιβεβαίωνει και τις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως τα τελευταία 24ωρα δείχνοντας πως «σπάει» η ευρωπαϊκή συμφωνία, που προέβλεπε την κοινή αγορά εμβολίων, κεντρικά από την ΕΕ, και στη συνέχεια την διανομή τους στις χώρες μέλη ανά πληθυσμό. Όπως φαίνεται η μία χώρα μετά την άλλη προχωρούν σε μυστικές συμφωνίες για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο αριθμό εμβολίων. Την ίδια ώρα η Ελλάδα, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, έχει λάβει λιγότερα εμβόλια από αυτά που της αναλογούν.

Μια από τις χώρες που προχωρά σε διμερείς συμφωνίες είναι και η Κύπρος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Πολίτη» η οποία θα δημοσιευτεί σε δύο μέρη Κυριακή και Δευτέρα, αποκάλυψε ότι επικοινώνησε προσωπικά με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου εκφράζοντας την παράκληση, ει δυνατόν, να προσφερθούν στην Κύπρο εμβόλια και από τη γείτονα, αναφέρει. Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου υποσχέθηκε στον Πρόεδρο να εξετάσει το ενδεχόμενο με τις αρμόδιες Αρχές του Ισραήλ και να επανέλθει εντός των προσεχών ημερών.

Ερωτηθείς εάν αυτή η κίνηση θα μπορούσε δημιουργήσει πρόβλημα με τις Βρυξέλλες και το κοινό πρόγραμμα εμβολιασμών, ο Πρόεδρος απάντησε αρνητικά. «Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί