Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση στο νοσοκομείο Κιλκίς, έχουν νοσήσει 120 εργαζόμενοι

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Κιλκίς προέβη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, είναι απαράδεκτη η κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική Κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική Κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό. Αίσθηση επίσης προκαλεί η καταγγελία του ότι συνολικά 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν στο νοσοκομείο.

Μεγάλη ανησυχία, εξέφρασε επίσης και για το θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Ανατολικής Αττικής πρώην Γλυφάδας που εδρεύει στη Βούλα, καθώς χθες βρέθηκαν 2 εργαζόμενοι θετικοί στο κορονοϊό.

Η δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για το Νοσοκομείο Κιλκίς

Στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. που έχει κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα Νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα. Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική κλινική που συστεγάζεται με την Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό. 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν συνολικά στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Στο τμήμα (2) covid-19 εδώ και δύο (2) μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά. Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα (1) covid- 19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση. Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη.

Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Φωτογραφία εργαζομένου με πλαστική σακούλα (market) αντί για ποδονάρια. Έχουμε στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Η δήλωση Γιαννάκου για το θεραπευτήριο στη Βούλα

Μεγάλη ανησυχία στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων Ανατολικής Αττικής πρώην Γλυφάδας που εδρεύει στη Βούλα. Χθες βρέθηκαν 2 εργαζόμενοι θετικοί στο κορoνοϊό.

Με rapid test βρέθηκαν σήμερα άλλη μια εργαζόμενη θετική και δύο περιθαλπτόμενοι. Μία ηλικιωμένη και ένας φιλοξενούμενος με αναπηρία.

Ακόμη δεν προσήλθε στη μονάδα ο ΕΟΔΥ για ιχνηλάτηση περιθαλπτόμενων και εργαζομένων. Θα πρέπει άμεσα να διενεργήσει τεστ σε όλους. Φωνάζουμε για δωρεάν τεστ αλλά ο ΕΟΠΥΥ έβαλε διατίμηση. Ποιος έχει 60 ευρώ να δίνει κάθε 7 ημέρες. Σχεδιάστηκε 65 κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ από Δευτέρα να κάνουν εμβόλια στις προνοιακές μονάδες Να δούμε ποιος θα κάνει τεστ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί