Καστανίδης: Να μπει τέλος στη συντηρητική στροφή με προοδευτική διακυβέρνηση

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι αναγκαία για να σταματήσει η εμφανής συντηρητική στροφή», δηλώνει ο πρώην υπουργός Χ.Καστανίδης. Οι τρεις προτεραιότητες που θέτει. Ζητάει το Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στο ιστορικό του όνομα, να λέγεται ξανά ΠΑΣΟΚ, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

“Στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ταιριάζει η διατύπωση του Τσώρτσιλ: «επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία με τον ίδιο πάντα ενθουσιασμό»

Συνέντευξη-Μανιφέστο για την προοδευτική διακυβέρνηση παραχωρεί στο iEidiseis.gr ο Χάρης Καστανίδης, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματός του.

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι αναγκαία για να σταματήσει η εμφανής συντηρητική στροφή, που επιβάλλουν οι οικονομικές, πολιτικές και θεσμικές επιλογές της τρέχουσας δεξιάς διακυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, θέτοντας τις τρεις βασικές προτεραιότητες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακόμα ζητάει από το Κίνημα Αλλαγής να επιστρέψει στο ιστορικό του όνομα, να λέγεται ξανά ΠΑΣΟΚ και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την ηγεσία.

«Η προοδευτική διακυβέρνηση είναι αναγκαία για να σταματήσει η εμφανής συντηρητική στροφή, που επιβάλλουν οι οικονομικές, πολιτικές και θεσμικές επιλογές της τρέχουσας δεξιάς διακυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός. Θέτει δε τις εξής προτεραιότητες:

. Να ενδυναμωθεί το πολιτικό βάρος του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις, με την επικύρωση της ευρείας εκλογικής του επιρροής στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Η σαφής ιδεολογικοπολιτική ταυτότητά του, η οργανωτική και πολιτική αυτονομία του και η αυξημένη επιρροή του αποτελούν θεμελιώδη προϋπόθεση για την προοπτική επιτυχούς προοδευτικής διακυβέρνησης.

. Να αποκατασταθεί η έννοια της προοδευτικής διακυβέρνησης, μέσα από σειρά ιδεολογικών και προγραμματικών επεξεργασιών, που θα την επανανοηματοδοτούν. Στη συλλογική αυτή προσπάθεια δεν χωρούν αποκλεισμοί.

. Να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια για την θυελλώδη κρίση χρέους, να επιχειρηθεί η ανάγνωσή της και των συμπερασμάτων της, με αίσθηση του καθήκοντος αληθείας και της ηθικής της ευθύνης. Η αλήθεια είναι πάντα λυτρωτική και ευεργετική για τον διάλογο μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων. Τι διάλογο μπορείς να κάνεις υπό την σκέπη π.χ. του μυθεύματος ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή υπό την επιρροή της ρητορικής περί γερμανοτσολιάδων που πρόδωσαν τη χώρα;

Πηγή: iEidiseis.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί