Ανοικτή επιστολή Θραψανιώτη για τη λειτουργία των σχολείων του δήμου Σητείας

Ανοιχτή επιστολή του Βουλευτή Λασιθίου του  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλη Θραψανιώτη, προς τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας καθώς και την ΕΕΕΔΥ, σχετικά με την ανάγκη αναστολής της λειτουργίας των σχολείων στο Δήμο Σητείας.

Οι κάτοικοι στο Παλαίκαστρο Σητείας περνούν δύσκολες στιγμές. Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολύ σύντομο χρόνο, έχει κάνει αναγκαία την επιβολή των προβλεπόμενων περιοριστικών μέτρων.
Αυτή τη στιγμή, με βάση τα τεστ που έχουν γίνει σε ένα μέρος των κατοίκων, έχουμε πάνω από έναν στους 10, να είναι θετικός στον ιό.
Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Σητείας, καθώς πιστοποιούνται διαρκώς νέα κρούσματα με ελέγχους που πραγματοποιούνται σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σητείας, συνεκτιμώντας την κατάσταση και τον κίνδυνο, κάτω από το βάρος της ευθύνης και τον φόβο για τα χειρότερα. αποφάσισε να ζητήσει, παρ’ όλο που δεν είναι στην αρμοδιότητα του, την αναστολή ανοίγματος των Σχολείων στον Δήμο Σητείας.
Απευθύνω αυτή την επιστολή δημόσια, λόγω πίεσης χρόνου, στα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, με κοινοποίηση στην Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων (ΕΕΕΔΥ) και παρακαλώ να λάβετε υπόψη σας τους φόβους και τις ανησυχίες των τοπικών αρχών και των κατοίκων σχετικά με την κυβερνητική απόφαση ανοίγματος των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια και να εξαιρέσετε τα σχολεία του Δήμου Σητείας.
Απευθύνω επίσης έκκληση στους κατοίκους για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί