Παλαίκαστρο: Τηλεφωνική επικοινωνία Μανώλη Συντυχάκη με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου

Τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κρήτης, Μανώλη Συντυχάκη, με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου για τα κρούσματα στο Παλαίκαστρο.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, Γ. Γουλιδάκη, είχε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης και βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων covid-19 στον Δήμο Σητείας, που εύλογα προκαλεί μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους και τους κατοίκους της περιοχής.
Ο Μανώλης Συντυχάκης ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τα κρούσματα και για τα μέτρα που εφαρμόζονται. Επισήμανε ότι χρειάζεται κατεπείγουσα αντιμετώπιση της κατάστασης και ότι με ευθύνη της κυβέρνησης πρέπει να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού του Δήμου Σητείας. Το lockdown δεν είναι φάρμακο. Χρειάζονται μέτρα πρόληψης, περιορισμού της διασποράς, απομόνωσης των κρουσμάτων όχι στο σπίτι τους, αλλά σε ειδικές δομές ώστε να αποφευχθεί η ενδοοικογενειακή διασπορά και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Ταυτόχρονα να ενισχυθούν αποφασιστικά όλες οι δημόσιες δομές Υγείας στον Νομό. Επιπλέον, κάτω από αυτές τις συνθήκες υποχρεωτικής καραντίνας, να ληφθούν με ευθύνη της κυβέρνησης μέτρα στήριξης των εργαζόμενων, μικροεπαγγελματιών, αγροτών, ανέργων της περιοχής.
Η εκρηκτική κατάσταση και στον δήμο Σητείας επιβεβαιώνει τις κυβερνητικές ευθύνες για τα ανεπαρκή μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα όπως και τις ευθύνες όλων όσοι προσπαθούν να καθησυχάσουν για την κατάσταση στις δημόσιες δομές Υγείας στο Λασίθι και συνολικά στην Κρήτη, γιατί γι’ αυτούς η Υγεία είναι εμπόρευμα και στο επίκεντρό τους έχουν το πώς θα βγουν ενισχυμένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και πώς θα μείνει στα ίδια χάλια το δημόσιο σύστημα Υγείας, με κίνδυνο για την υγεία του λαού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί