Απίστευτο: Διοικητής νοσοκομείου της Κρήτης στέλνει εξώδικο σε MME επειδή… δημοσίευσε καταγγελία των εργαζομένων του νοσοκομείου!

Μάλιστα, ο διοικητής ενημερώνει το μέσο πως η δημοσιοποίηση της εν λόγω επιστολής, μεταφέρθηκε στη Βουλή από τον Παύλο Πολάκη, και πως κάτι τέτοιο θα έχει βαριές συνέπειες για τον ίδιο!

Μία απίστευτη είδηση έρχεται από το Λασίθι και πιο συγκεκριμένα από την Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ. Καλλιονάκης, έστειλε στον ραδιοφωνικό σταθμό εξώδικο, επειδή… τόλμησε να δημοσιεύσει καταγγελία που έγινε εναντίον του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει το Ράδιο Λασίθι:

Εξώδικη πρόσκληση-διαμαρτυρία έστειλε μέσω του δικηγόρου του στο Ράδιο Λασίθι 92.3, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Καλλιονάκης μετά τη δημοσίευση στο radiolasithi.gr της καταγγελίας που έγινε εναντίον του από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, (διαβάστε εδώ) τα όσα καταλόγιζουν εναντίον του οι εργαζόμενοι στην σχετική καταγγελία που στάλθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου 49 σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Αν και πρόκειται για ένα άτομο διορισμένο και ως εκ τούτου άνθρωπος του Δημοσίου, προφανώς ο κ. Καλλιονάκης έχει μπερδέψει τους θεσμικούς ρόλους, του Δ.Σ των εργαζομένων, του Μέσου που έφερε στο φως την καταγγελτική επιστολή, αλλά και τον δικό του.

Για τους χιλιάδες αναγνώστες του radiolasithi.gr αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της Ιεράπετρας που παρακολουθεί σαστισμένη αυτά τα πρωτόγνωρα γεγονότα που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, οφείλουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις.


Μέσω του δικηγόρου του ο αναπληρωτής διοικητής μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν επικοινώνησε οποιοδήποτε μέλος της επιχείρησης μας (εννοεί του Μέσου) ώστε να διασταυρωθεί η αλήθεια!

Απόσμασμα 1

Απ: Η καταγγελία του εκλεγμένου φορέα που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, δημοσιεύτηκε το βράδυ της Τετάρτης 23/12/20 στις 22:10 και την Πέμπτη πρωί στις 08:45 του ζητήθηκε τηλεφωνικά από την γραμματέα του Ρ.Λ η τυχόν θέση ή απάντηση στις καταγγελίες.
Ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι γνώστης της καταγγελίας.
Σε κάθε περίπτωση, κανένας κώδικας δεοντολογίας ή νομικός κώδικας δεν αναφέρει ότι θα πρέπει να «διασταυρώσεις» όσα καταγγέλλει ένας Δημοκρατικά εκλεγμένος φορέας, πριν δημοσιοποιήσεις τα όσα λέει! Ο κ. Καλλιονάκης, όπως και ο κάθε ένας, έχει το δικαίωμα να απαντήσει με όποιον τρόπο θεωρεί σκόπιμο σε όσα του καταλογίζονται κάτι που ο ίδιος επέλεξε να μην κάνει.


Στην συνέχεια σύμφωνα με το εξώδικο που δημοσιεύουμε, αναφέρεται στο ότι δεν κρατήθηκε από πλευρά μας ούτε μια επιφύλαξη ως προς την υιοθέτηση του περιεχομένου της καταγγελτικής επιστολής των εργαζομένων.

Απόσμασμα 2

Απ: Σαν έμπειρος πολιτικός άνδρας, αλλά και άνθρωπος των κοινών, θα έπρεπε να ξέρει ο  αναπληρωτής διοικητής πως όταν δημοσιεύεται ένα οποιασδήποτε μορφής Δημόσιο έγγραφο από Δημοκρατικά εκλεγμένο Φορέα, το Μέσο έχει υποχρέωση απλά να δημοσιοποιήσει αυτούσιο το περιεχόμενο του εγγράφου. Αυτό κάναμε! Ούτε θέση πήραμε, ούτε επιφυλάξεις κρατήσαμε.
Δώσαμε την δυνατότητα να δώσει ο ίδιος απαντήσεις, άλλα δεν δέχτηκε.


Στην παράγραφο iv. ο αναπληρωτής Διοικητής μας καλεί να ανακαλέσουμε αυτά τα εντόνως συκοφαντικά στοιχεία (που αναφέρει ότι τον εμφανίζουν στα μάτια των αναγνωστών μας σαν τύραννο, ως ένα δικτάτορα) που όπως ισχυρίζεται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Απ: Μόλις και αν εκδοθεί έγγραφο ανάκλησης ή άλλο από τον επίσημο Φορέα εκπροσώπησης των εργαζομένων που τον καταγγέλλουν, τότε ευχαρίστως θα τα δημοσιεύσουμε.
Εμείς ως Ράδιο Λασίθι δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο, ούτε αιτία, να ανακαλέσουμε στο οτιδήποτε του καταλογίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων. Αντιθέτως μάλιστα μια τέτοια ενέργεια θα ήταν άκρως  αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική για προφανείς λόγους…


Ο κ. Καλλιονάκης μας ενημερώνει πως η δημοσιοποίηση της εν λόγω επιστολής, μεταφέρθηκε στη Βουλή από τον Παύλο Πολάκη, και πως κάτι τέτοιο θα έχει βαριές συνέπειες για τον ίδιο.


Απ: Είναι πραγματικά μεγάλη μας τιμή μας που το radiolasithi.gr εδώ και χρόνια καταφέρνει με τη δυναμική του να φέρνει κοινωνικά και τοπικά θέματα προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το αν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες του Συλλόγου θα το κρίνουν άλλοι, ούτε ο κ.Καλλιονάκης είναι δικαστής ούτε και το Ράδιο Λασίθι. Γενικά όμως, καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Πραγματικά είναι πρωτοφανής ο συγκεκριμένος ισχυρισμός του αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.


Και μια “τεχνική” απάντηση που αφορά στον κ.Καλλιονάκη καθώς ζητά να του χορηγήσουμε cd με συνεντεύξεις του Δημάρχου Ιεράπετρας που έκανε στο Ρ.Λ για να στραφεί ενδεχομένως εναντίον του.
Απ: Εδώ και χρόνια τα cd έχουν αντικατασταθεί με ηλεκτρονικής μορφής αρχεία τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:

O Καλαντζάκης ταυτίζεται με την άποψη των εργαζομένων κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας
Συνεχίζονται τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας – Συνάντηση Καλαντζάκη και Δ.Σ εργαζομένων για να βρεθεί λύση

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της πορείας του Ράδιο Λασίθι, που μετά από εξώδικο αναγκαζόμαστε να εξηγήσουμε αυτονόητα θέματα κοινής λογικής και εν τέλει θέματα που είναι λυμένα από το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία την δεοντολογία εδώ και αρκετές δεκαετίες.Πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για έναν κομματικά διορισμένο δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος για τους καταφανώς παράλογους ισχυρισμούς που διαβάσατε και θα διαβάσετε  αναλυτικότερα στη συνέχεια, μας απειλεί με αγωγή!

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας έχει κρατηθεί ζωντανό με αγώνες της τοπικής κοινωνίας και των σωματείων που κατά καιρούς το εκπροσώπησαν! Τα τελευταία δύσκολα χρόνια έχουν περάσει πολλοί “διαχειριστές” από την κομματική καρέκλα και όλοι τους κρίθηκαν και θα κριθούν στην συνείδηση των Ιεραπετριτών.

Το ζητούμενο και το μήνυμα προς όλους είναι ένα! Όλοι μαζί ας στηρίξουμε το Νοσοκομείο για το καλό μας!

Ακολουθεί η εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση 

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί