Βορίδης, ο φύλακας της δημοκρατίας!

Του Θανάση Καρτερού

Μάκης Βορίδης υπουργός Εσωτερικών! Ε, λοιπόν, δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι ανατριχιαστικά σοβαρό. Διότι ο Μάκης Βορίδης θα στήσει τις κάλπες, θα οργανώσει τις επόμενες εκλογές, θα διασφαλίσει το αδιάβλητό τους, θα εγγυηθεί ότι ο ελληνικός λαός θα εκφραστεί ελεύθερα. Θα εξασφαλίσει τη γνησιότητα του αποτελέσματος. Ορίστηκε, δηλαδή, πρώτος τη τάξει φύλακας του ελεύθερου φρονήματος, της ελεύθερης βούλησης και, εντέλει, της δημοκρατίας μας. Ο λύκος φυλάει τα πρόβατα!

Διότι ο άνθρωπος έχει παρελθόν. Χουντικό, εθνικιστικό, αντισημιτικό. Βαρβάτο και αιματηρό. Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί.  Έχει και παρόν, βέβαια, γιατί την έχει διαπράξει την πρόταση στον Μητσοτάκη: «Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κ. Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Ο Μάκης Βορίδης δήμιος ελαττωματικών ιδεών! Γιατί όχι; Η ιδεολογική κοπριά του βοήθησε να ανθίσει η Χρυσή Αυγή. Το τσεκούρι του παρέλαβε ο Μιχαλολιάκος. Δεν υπάρχει αντιδημοκρατικό, χουντικό, αντισημιτικό σκατό, από την πτώση της χούντας και μετά, που να μην κολυμπάει μέσα του. Μάκη, γερά, με τσαμπουκά! Η διαδρομή του από τους «Ελεύθερους Μαθητές» του Κολεγίου, τρομάρα μας, μέχρι την Ακροδεξιά του Σαμαρά είναι μια προσπάθεια να επιπλεύσει χωρίς να αλλάξει την ουσία απόψεων και προθέσεων. «Παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην…».  Έξοχο!

Και να που τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Κυριάκος. Μυρίζει βέβαια άσχημα, αλλά ο σκοπός ευωδιάζει. Κρατάει ζεστούς τους ακροδεξιούς. Ετοιμάζει στους αντιφρονούντες τη μεταχείριση που τους αρμόζει. Σηκώνει χέρι στη δημοκρατία. Αν το κράτος και οι θεσμοί επιτρέπουν να ψηφίζει ο λαός ελαττωματικούς κι εκείνοι να μας κυβερνούν, ας τα αλλάξουμε. Που πάει να πει ότι, αφού δεν μπορούμε να αλλάξουμε λαό, ας του φορέσουμε τον γύψο που επαγγέλλεται ο συμμαχητής του Ζουρνατζή, μαθητής του Παττακού και νοσταλγός του Μάλλιου.

Αυτά. Επικίνδυνα και δυσοίωνα. Και καλό είναι να τα πάρουμε στα σοβαρά. Διότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Και θα ήμασταν ανόητοι αν την αφήναμε στα χέρια του υβρίδιου Μητσοβορίδη…

Πηγή: avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί