Τραγωδία στον Ψηλορείτη με δυο Ηρακλειώτες- Νεκρός ο ένας, τραυματίας ο άλλος

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε από νωρίς το απόγευμα των Θεοφανείων στον Ψηλορείτη για τον εντοπισμό δύο νέων ανθρώπων.

Δείτε: Συναγερμός για τον εντοπισμό δύο νεαρών στον Ψηλορείτη

Όπως μεταδίδει το goodnet.gr, ο ένας από τους δύο νεαρούς ορειβάτες, για τους οποίους στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντοπίστηκε νεκρός, ενώ νωρίτερα ο φίλος του είχε εντοπιστεί τραυματισμένος και είχε ανασυρθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Η επιχείρηση έγινε στην περιοχή Λάκκος του Μυγερού, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των δύο χιλιάδων μέτρων και ενώ επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με χιόνι και παγωνιά.
Οι δύο νεαροί ήταν μέλη παρέας πέντε ατόμων, που είχαν πάει από νωρίς το πρωί για ορειβασία. Το απόγευμα, οι 2 νεαροί ηρακλειώτες έμειναν πίσω σε σχέση με τους φίλους τους. Οι τρεις επέστρεψαν καλά στο σημείο όπου είχαν παρκάρει, όχι όμως και οι δύο φίλοι τους.
Σε κάποιο σημείο της διαδρομής οι δύο 20χρονοι φέρεται να γλίστρησαν, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί εγκλωβισμένος και τραυματισμένος σε δύσβατο σημείο, ενώ από εκείνη την ώρα χάθηκαν τα ίχνη του δεύτερου.
Ο τραυματίας μέσω του 112 ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους.
Στο σημείο ανάβασης βρέθηκαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί