Ούτε μια δήλωση καταδίκης από το υπουργείο εργασίας για τον άγριο ξυλοδαρμό διανομέα – Διαμαρτυρία εργαζομένων

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Αττικής πραγματοποίησε σήμερα κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της Γενικής Ταχυδρομικής, στον απόηχο της πολύ σοβαρής καταγγελίας για ξυλοδαρμό εργαζομένου από υπεύθυνο της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Επίθεση από εκπρόσωπο εργοδοσίας σε διανομέα – Τραυματίστηκε σοβαρά

Υπενθυμίζεται πως ο ξυλοδαρμός συνέβη στη λήξη της βάρδιας του εργαζομένου την Δευτέρα 4 Γενάρη 2021 καθώς, λόγω των καιρικών συνθηκών ο εργαζόμενος δεν κατάφερε να παραδώσει τον ήδη μεγάλο αριθμό παραγγελιών που του είχαν ανατεθεί. «Η ήδη απαράδεκτη ένταση της δουλειάς και πίεση προς τους εργαζόμενους τώρα, έφτασε στο απαράδεκτο γεγονός του χτεσινού ξυλοδαρμού με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός συναδέλφου μας. Μέχρι και εκεί μπορεί να φτάσει η ασυδοσία και το θράσος της εργοδοσίας στο κυνήγι του κέρδους», σημείωνε τότε η ανακοίνωση.

«Θα περιμέναμε έστω μια τυπική δήλωση καταδίκης από το υπουργείο εργασίας», σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, στηλιτεύοντας τη διάλυση της επιθεώρησης εργασίας. Ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχει διατελέσει στο παρελθόν επικεφαλείς του ΣΕΠΕ και σήμερα σχολιάζει πως η εκ νέου απαξίωσή του από την κυβέρνηση «έχει οδηγήσει σε έκρηξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας» και «έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε εστίες υπέρ-μετάδοσης της πανδημίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί