Επ’ αόριστον μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Τραμπ σε Facebook και Instagram

Σε επ’ αόριστον μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ στο Facebook και στο Instagram προχωρά η εταιρεία του Μάρκ Ζάκερμπεργκ, στον απόηχο της χθεσινής εκτροπής στις ΗΠΑ με βασικό υποκινητή τον απερχόμενο πρόεδρο.

Τον αποκλεισμό του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα social media ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ζάκερμπεργκ, συνιδρυτής του Facebook, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό πριν από λίγο.

Μέσω αυτής ενημερώνει ότι το μπλοκάρισμα του Τραμπ θα διαρκέσει σίγουρα για τις επόμενες δύο εβδομάδες, μέχρι δηλαδή να περάσει η διακυβέρνηση των ΗΠΑ στον Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα του Ζάκερμπεργκ

«Τα συγκλονιστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν σαφώς ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον υπόλοιπο χρόνο του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μεταβίβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν.

Η απόφασή του να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του για να κάνει τα στραβά μάτια παρά να καταδικάσει τις ενέργειες των υποστηρικτών του στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει δικαίως ενοχλήσει τους ανθρώπους στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Αφιαρέσαμε αυτές τις δηλώσεις χθες επειδή κρίναμε ότι η επίδρασή τους – και πιθανώς η πρόθεσή τους – θα ήταν να προκαλέσουν περαιτέρω βία.

Μετά την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Κογκρέσο, η προτεραιότητα για ολόκληρη τη χώρα πρέπει τώρα να είναι να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες θα κυλήσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τους καθιερωμένους δημοκρατικούς κανόνες.

Τα τελευταία χρόνια επιτρέψαμε στον πρόεδρο Τραμπ να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μας σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες, κατά καιρούς αφαιρώντας περιεχόμενο ή επισημαίνοντας τις αναρτήσεις του όταν παραβιάζουν τις πολιτικές μας. Αυτό το κάναμε επειδή πιστεύουμε ότι το κοινό έχει το δικαίωμα στην ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στον πολιτικό διάλογο, ακόμη και στον αμφιλεγόμενο λόγο. Αλλά το τρέχον πλαίσιο είναι τώρα ριζικά διαφορετικό, περιλαμβάνει τη χρήση της πλατφόρμας μας για να υποκινήσει βίαιη εξέγερση ενάντια σε μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι οι κίνδυνοι να επιτρέψουμε στον πρόεδρο να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ μεγάλοι. Επομένως, επεκτείνουμε το μπλοκ που έχουμε τοποθετήσει στους λογαριασμούς του στο Facebook και στο Instagram επ ‘αόριστον και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες έως ότου ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί