Με έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης οι μαθητές – Το SMS στο 13033 για γονείς

Το τεράστιο αλαλούμ για το άνοιγμα των σχολείων είναι απίστευτο, ωστόσο το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε και επίσημα ότι τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία. Αν ισχύουν όσα και σήμερα είναι απαραίτητο το SMS στο 13033 και η έντυπη βεβαίωσης κυκλοφορίας μαθητή για τη μετακίνηση.

Ένα απίστευτο μπρος – πίσω κάνει η κυβέρνηση και για το άνοιγμα των σχολείων. Μέχρι χθες τη Δευτέρα 11/1 τα δημοτικά σχολεία άνοιγαν κανονικά. 

Σήμερα το πρωί η Αρ. Πελώνη τα έκλεισε… Το μεσημέρι το υπουργείο Παιδείας τα άνοιξε πάλι.

Σε περίπτωση που ανοίξουν πρέπει να έχετε συγκεκριμένα έντυπα και SMS στο 13033. Τα σχολεία δεν είναι εκκλησίες και δεν γιορτάζουν τα Φώτα για να γίνονται ελεύθερα οι μετακινήσεις όπως χθες.

Οι μαθητές όταν επιστρέψουν στα θρανία θα πρέπει να έχουν μαζί τους μια βεβαίωση μετακίνησης, την οποία και μπορείτε να κατεβάστε στο κινητό σας και να την εκτυπώσετε από το forma.gov.gr.

Υπάρχει ξεχωριστή βεβαίωση για τον ανήλικο και ενήλικο μαθητή. Αφού ανοίγουν τα Δημοτικά μιλάμε για ανήλικους. Ειδικά αν τα παιδιά πηγαίνουν μόνα στο σχολείο με τα πόδια, ειναι καλό να έχουν την βεβαίωση μαζί τους.

Αν βγείτε να τα συνοδέψετε εσείς τότε πρέπει να έχετε στείλει SMS 4 στο 13033.

Αναλυτικά τα έγγραφα:

Τη βεβαίωση του ανήλικου μαθητή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Τη βεβαίωση του ενήλικου μαθητή μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Τα παραπάνω έγγραφα πρέπει να τα έχει ο μαθητής μαζί του, τόσο κατά την μετακίνησή του προς το σχολείο και αντίστροφα.

Περισσότερες πληροφορίες για την βεβαίωση μετακίνησης στο https://forma.gov.gr/. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί