Ένταση στα Ίμια: Η ανακοίνωση του Λιμενικού – Τι συνέβη με το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής

Στην ένταση που σημειώθηκε το πρωί των Θεοφανίων, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, αναφέρεται το Λιμενικό με σχετική ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για παρενόχληση περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από περιπολικό σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής.

“Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ”, τονίζεται.

Το Λιμενικό Σώμα σημειώνει ότι το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και πως “από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος”.

Τι ανακοίνωσε η τουρκική ακτοφυλακή

Ανακοίνωση για το περιστατικό είχε εκδώσει νωρίτερα και η τουρκική ακτοφυλακή, υποστηρίζοντας ότι “στις 6 Ιανουάριου 2121 στις 10:03 στην περιοχή των βραχονησίδων Ίμια σημειώθηκε παραβίαση χωρικών υδάτων από δύο στοιχεία ελληνικής ακτοφυλακής”. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “με ελιγμούς παρεμποδίσης που πραγματοποιήθηκαν από τέσσερα σκάφη τουρκικής ακτοφυλακής, βγάλαμε από τα χωρικά ύδατά μας τα δύο ελληνικά στοιχεία που έκαναν παραβίαση” και προστίθεται ότι “κατά τη διάρκεια ελιγμών παρεμπόδισης των σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής, σημειώθηκε επακούμβηση μεταξύ σκάφους της ελληνικής ακτοφυλακής και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί