Αχτσιόγλου: Φαινόμενα τραμπισμού υπάρχουν και στη χώρα μας

“Όχι περιθωριοποιημένοι πολιτικοί, αλλά κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης, έχουν εκφράσει τέτοιες αντιλήψεις”

Στο θέμα των πρωτοφανών γεγονότων που έλαβαν χώρα χθες στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ αναφέρθηκε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιές πρακτικές» που «έχουμε δει και στη χώρα μας».

Συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον «Alpha 98,9» δήλωσε καταρχάς πως «οι εικόνες της ακροδεξιάς βίας στις ΗΠΑ είναι ευτελιστικές για τη δημοκρατία», προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους διαμαρτυρόμενους πολίτες, αλλά με ένοπλους ακροδεξιούς που έχουν μίσος για τη δημοκρατία».

Όπως σημείωσε, η κατάσταση αυτή, «είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του τραμπισμού, αυτή είναι η altright, η άκρα δεξιά, ένα μείγμα ψεύδους, εθνολαϊκισμού και εξυπηρέτησης, ταυτόχρονα, του μεγάλου κεφαλαίου». Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «έχουμε δει τέτοιες ακροδεξιές πρακτικές και στη χώρα μας, δεν είναι φαινόμενο μόνο στις ΗΠΑ», σημειώνοντας μάλιστα πως «όχι περιθωριοποιημένοι πολιτικοί, αλλά κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης, έχουν εκφράσει τέτοιες αντιλήψεις, για παράδειγμα την ανάγκη να μην υπάρξει ποτέ ξανά η αριστερά στη χώρα ή να υποστηρίζουμε τις πολιτικές του Τραμπ».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε επίσης ότι «τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι ενεργοποιημένα, η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών, σε όλη την υφήλιο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί