ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου: Άμεσα μέτρα στήριξης και εφαρμογή των κανόνων για να αντιμετωπίσουμε την απειλή

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λασιθίου σχετικά με την εξάπλωση του κορονοϊού στο Παλαίκαστρο:

Η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού στο Παλαίκαστρο δείχνει τη δύναμη αυτής της απειλής. Σε μια επαρχία που εδώ και μήνες έχει ελάχιστα κρούσματα, μια ολόκληρη κοινότητα βρέθηκε να έχει πολύ μεγάλη διασπορά του ιού.

Μετά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν στο Παλαίκαστρο, τα τεστ πρέπει να συνεχιστούν. Όλοι οι κάτοικοι της κοινότητας πρέπει να ελεγχθούν για να μπορέσουν να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Επίσης πρέπει να συνοδευτούν και από συνεχείς ελέγχους και ιχνηλάτηση επαφών και στην ευρύτερη περιοχή για να αποφύγουμε την εξάπλωση. Να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ στις ευπαθείς ομάδες αλλά και στους χώρους εργασίας. Η εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης και οι μαζικοί δωρεάν έλεγχοι είναι τα κύρια εργαλεία που έχουμε τώρα για να αποφύγουμε τη μαζική διασπορά του ιού.

Ταυτόχρονα πρέπει να ενισχυθεί άμεσα το νοσοκομείο της Σητείας (αλλά και τα νοσοκομεία του υπόλοιπου νομού) σε υλικά και προσωπικό ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις μεγαλύτερες ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν.

Να υπάρξει ενεργός συμμετοχή του Δήμου αλλά και των πολιτών για την καλύτερη μέριμνα και την τροφοδοσία των κατοίκων του Παλαικάστρου σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης και την βοήθεια σε κατοίκους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Να υπάρξει μέριμνα για την όσο το δυνατόν απρόσκοπτη και ασφαλή ελαιοκομιδή στην περιοχή του Παλαικάστρου.

Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Η εξάπλωση του ιού πρέπει να σταματήσει για να ξεπεραστεί αυτή η μεγάλη δοκιμασία χωρίς απώλειες.

Η αλληλεγγύη, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα των κάτοικων, μαζί με τη μέγιστη υγειονομική και οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αόρατη απειλή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί