Επιμένει να μην δέχεται την ήττα του ο Τραμπ – Οπαδοί του μπήκαν στο Καπιτώλιο

Χιλιάδες οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ παραβίασαν τους φραγμούς στο κτίριο του Καπιτωλίου, αμέσως μετά την ομιλία του του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν χώρους και γραφεία.

Διακόπηκε η συνεδρίαση στο Κογκρέσο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο διαδηλωτών-οπαδών του Τραμπ

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ABC εκκενώθηκε η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και το κτίριο γραφείων Cannon House.

Έξω από το Καπιτώλιο επικρατεί πανικό καθώς στους δρόμους έχουν ξεχυθεί χιλιάδες σκληροπυρηνικοί οπαδοί του Τραμπ, πολλοί από τους οποίους έρχονται σε σύγκρουση με την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Καπιτώλιο, οι νομοθέτες αναμένεται να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματα της νίκης του Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ενώπιον των υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

«Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ (ήττα)», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης κοντά στον Λευκό Οίκο. «Θα σταματήσουμε την κλοπή. Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως».

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Ο Μάικ Πενς προεδρεύει αυτήν την ώρα σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

cnn.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί