Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς

Του Αντώνη Σπανουδάκη

Εάν κάποιος μου ζητούσε να σχολιάσω τον ανασχηματισμό της 4ης Ιανουαρίου με μια έκφραση, θα έλεγα ακριβώς αυτό: Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς, διότι πως αλλιώς να σχολιάσω αυτό το έκτρωμα που ονόμασαν ανασχηματισμό. Ειλικρινά, από που να αρχίσω; Το βρήκα. Θα αρχίσω από το μικρό υπουργικό σχήμα που υποσχόταν στους πολίτες πριν τις εκλογές του 2019, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. Το υπουργικό σχήμα που έφτιαξε μετά τις εκλογές, αποτελούνταν από 52 (Ολογράφως πενήντα δύο) άτομα, από τα οποία οι 4 (Ολογράφως τέσσερις) ήταν αναπληρωτές υπουργοί, για τους οποίους θεωρούσε πριν τις εκλογές πως δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Το νέο υπουργικό σχήμα όμως, αποτελείται από 59 (Ολογράφως πενήντα εννέα) άτομα. Τα περισσότερα που έχουν υπάρξει σε Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Παραθέτω και το σχετικό βίντεο της τότε δήλωσής του, διότι τίποτα δεν πρέπει να λέγεται αόριστα και χωρίς να συντροφεύεται από αποδείξεις (https://www.youtube.com/watch?v=GU3n9WomWg4). Ας δούμε τώρα τους υπουργούς που άφησε και στον καινούργιο του σχηματισμό, αφού έκαναν μια πολύ καλή δουλειά τόσο καιρό. Παραμένουν στις θέσεις τους λοιπόν:

(i) Ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, που άνοιξε τον τουρισμό το καλοκαίρι χωρίς τεστ, με αποτέλεσμα να φάμε ένα 2ο κύμα της πανδημίας, σφοδρότερο από το πρώτο, και δυστυχώς με μεγάλη αύξηση στα θύματα.

(ii) Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, που δήλωσε ότι όσες περισσότερες ΜΕΘ έχουμε, τόσους περισσότερους θανάτους θα έχουμε.

(iii) Ο υπουργός ναυτιλίας Ιωάννης Πλακιωτάκης, που αύξησε την μέγιστη επιτρεπόμενη χωρητικότητα των επιβατικών πλοίων, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει το 2ο κύμα της πανδημίας.

(iv) Ο υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής, που στοίβαζε χιλιάδες στα λεωφορεία, ισχυριζόμενος πως εκεί ο ιός δεν κολλάει.

(v) Ο υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, που μιλούσε για ανάπτυξη ΒΖΙΙΙΙΙΝ αλλά τελικά δεν ήρθε τίποτα, ενώ η ύφεση ξεπερνά ρεκόρ 11-15%. Είναι ο ίδιος που σήμερα μάλιστα παραδέχθηκε στα τηλεοπτικά πάνελ πως κατέχουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, προδίδοντας έτσι τον Πρωθυπουργό, αποκαλύπτοντας τα ψέματα που έλεγε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ορίστε και το σχετικό βίντεο (https://fb.watch/2Q9UGvtCxN/).

(vi) Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, που έχει καταφέρει να έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες θνητότητας παγκοσμίως, αφού βρισκόμαστε στο νούμερο 17 παγκοσμίως, αλλά και στο νούμερο 3 στην Ευρώπη.

(vii) Ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που είναι υπεύθυνος μαζί με τον πρωθυπουργό, για τα έκτροπα που κάνουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ τόσους μήνες. Αναφορικά: Η εισβολή στο σπίτι του Δημήτρη Ινδαρέ, η δολοφονία Βασίλη Μάγγου, ξυλοδαρμός και ξεγύμνωμα πολιτών σε σοκάκια, υβριστικά και σεξιστικά σχόλια σε άντρες και γυναίκες.

(viii) Η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως, που έφερε την διάταξη για τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, που αύξησε τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα εν μέσω πανδημίας, που καθημερινά καταστρέφει την δημόσια παιδεία. Υπενθυμίζω, πως πάνω από 40.000 (Ολογράφως σαράντα χιλιάδες) άτομα έχουν υπογράψει για την παραίτησή της.

(ix) Η υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, υπεύθυνη για την εμετική κατασκευή τσιμέντου στην Ακρόπολη, για την πλημμύρα που έγινε εκεί, αλλά και για το καμένο πούσι των Μυκηνών.

(x) Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που μας έλεγε ότι για λίγα στρέμματα δεν θα κάνουμε θέμα με την Τουρκία.

(xi) Ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που εκτός απ’ το γεγονός πως τα έκανε μπάχαλο, σε όλες τις προβλέψεις του για την ύφεση έπεσε πανηγυρικά εκτός.

(xii) Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης, που ευθύνεται για την κατάσταση του προσφυγικού στην χώρα μας από τον Ιούλιο του 2019. Θυμηθείτε τα όσα έχουν συμβεί.

Ποιοι ανέλαβαν όμως θέσεις υπουργών και υφυπουργών πλέον; Για να δούμε λίγο.

(i) Ο Τάκης Θεοδωρικάκος χάνει την θέση του υπουργού εσωτερικών, από τον τσεκουράτο Μάκη Βορίδη. Ναι ναι, εκείνον που διαδέχτηκε τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στην ηγεσία της Νεολαίας Ε.Π.ΕΝ. Πληροφορίες για την Ε.Π.ΕΝ θα βρείτε εδώ (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%88%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B9%CF%82). Άκουσον άκουσον. Έγινε υπουργός εσωτερικών, υπεύθυνος για την διεξαγωγή εκλογών, ποιος; Ο Μάκης Βορίδης. Ο τσάμπα μάγκας με το τσεκούρι δηλαδή (Από Wikipedia: Στις 12 Μαΐου του 1985 ο Βορίδης ήταν επικεφαλής ομάδας περίπου είκοσι ΕΠΕΝιτών που φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ – Πινοσέτ» επιτέθηκαν στην πορεία αντιεξουσιαστών που διαδήλωναν ειρηνικά στο κέντρο της Αθήνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους πολιορκούμενους στο Χημείο ομοϊδεάτες τους. Σε μία φωτογραφία από το επεισόδιο που δημοσιεύθηκε το 2002 στη στήλη «Ιός» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία» διακρίνεται ο Βορίδης κρατώντας ένα αυτοσχέδιο τσεκούρι μαζί με άλλους οπλισμένους χουντικούς ομοϊδεάτες του).C:\Users\User\Desktop\unnamed.jpg
Παραπάνω πληροφορίες για τον Μάκη Βορίδη, θα βρείτε εδώ (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82). Αξίζει να το διαβάσετε.

(ii) Ο Γιάννης Βρούτσης χάνει την θέση του υπουργού εργασίας από τον Κωστή Χατζηδάκη, που πριν ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Τώρα πως γίνεται κάποιος που πριν ήταν υπεύθυνος για περιβάλλον και ενέργεια, να είναι τώρα υπεύθυνος για εργασία, μην με ρωτάτε. Τουρλού τουρλού που λέμε στα χωριά της Κρήτης.

(iii) Από την θέση υφυπουργού παιδείας φεύγει η Σοφία Ζαχαράκη η οποία γίνεται υφυπουργός τουρισμού (Τουρλού τουρλού είπαμε), και ο Βασίλης Διγαλάκης, ενώ τις θέσεις τους παίρνουν οι Ζέττα Μακρή και Άγγελος Συρίγος.

(iv) Ο Στέλιος Πέτσας από παπαγαλάκι του πρωθυπουργού (Κυβερνητικός εκπρόσωπος), γίνεται αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αν θυμάστε καλά οι αναπληρωτές δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν τις εκλογές του 2019, αλλά ναι, οκ.

(v) Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται, από υφυπουργό σε αναπληρωτή υπουργό Υγείας . Μην ξεχνάτε, οι αναπληρωτές υπουργοί είπαμε, δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

(vi) Την θέση υφυπουργού αρμόδια για την ένταξη, στο υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου, κερδίζει η Σοφία Βούλτεψη, που έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ρατσιστικών δηλώσεων.

(vii) Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας και ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, γίνεται ο Χρήστος Ταραντίλης.

(viii) Από γενικός γραμματέας του κόμματος, ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης, πρώην μέλος του κόμματος Το Ποτάμι, αναβαθμίζεται σε υφυπουργό σύγχρονου πολιτισμού. Έχει ένα γεμάτο βιογραφικό, και φαίνεται αρκετά μορφωμένος άνθρωπος. Θα αφήσω λοιπόν τα συμπεράσματα σε εσάς, αφού κάνω μια ερώτηση που επιθυμώ να σας βάλει σε σκέψεις. Τι γυρεύει ένας άνθρωπος που έχει δηλώσει ομοφυλόφιλος, σε ένα κόμμα με ακροδεξιά πλέον ρητορική και ταυτότητα, το οποίο καταψήφισε λόγω συνείδησης το σύμφωνο συμβίωσης, έχει ως μέλη τον Άδωνι, τον Βορίδη και άλλους ρατσιστές ομοφοβικούς ανθρώπους. Τι γυρεύει σε μια παράταξη η οποία είναι εξ’ ολοκλήρου εναντίων των ομοφυλόφιλων, μεταναστών, οικονομικά αδύναμων ανθρώπων, και πάει λέγοντας.

Αυτός ο ανασχηματισμός, δεν είναι απλά ένας ανασχηματισμός. Είναι το σχήμα με το οποίο θα κατέβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές που έρχονται οσονούπω μέσα στο 2021. Με προπομπό την ακροδεξιά ταυτότητα του νέου σχήματος, θα οδεύσει στις εκλογές που θα γίνουν πιθανότατα το καλοκαίρι, με σκοπό να συντρίψει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Π.Σ, να κάψει την απλή αναλογική και να εδραιώσει την θέση του. Το μόνο που μένει να δούμε, είναι τι θα αποφασίσει ο Έλληνας δύο λεπτά πριν πάρει το φακελάκι στο χέρι του. Αναλυτικά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, θα δείτε εδώ (https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1153864/anasximatismos-2021-ta-nea-prosopa-oi-apoxoriseis-kai-oi-metakiniseis).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί